Ubedljiv poraz Tigrica u Norveškoj - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog ubedljvio su izgubile u gostima od norveškog Bjasena sa 39:24 (19:10), u prvoj utakmici osmine finala Kupa pobednika kupova.

Ispostavilo se da je vicešampion Norveške bio ogroman zalogaj za srpskog šampiona, koji će za sedam dana imati revanš na domaćem terenu.

Loše su otvorile utakmicu Kragujevčanke, u 8. minutu imale gol zaostatka (4:3), a onda u narednih sedam nisu postigle ni pogodak. Bjasen je iskoristio sve greške Radničkog i za to vreme postigao pet golova, te se "odlepio" na plus šest u 14. minutu.

Prednost Bjasena se povećavala iz minuta u minut, da bi u 25. prvi put iznosila čak deset golova (16:6). Činilo se da Radnički nikako neće pronaći igru, pogotovo kad je u baš tada ostao sa dve igračice manje, jer su na dva minuta isključene Nišavić i Janjušević. Poluvreme je završeno rezultatom 19:10.

Za petnaest minuta drugog dela igre Radnički je postigao samo tri gola. Na drugoj strani Bjasen je bio precizan čak deset puta, pa je u 45. minutu na semaforu stajalo 29:13. Do kraja je Radnički pokušao da smanji rezultat, ali je na kraju završeno 39:24.

Podsetimo, revanš meč se igra u Kragujevcu u nedelju 15. februara u 18 časova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu