Može li Srbija protiv Španije? - iKragujevac


Sport

Rukometna reprezentacija Srbije od 19 časova igra meč osmine finala Svetskog prvenstva u Španiji protiv selekcije Španije.

Jedan od najboljih u našem timu od početka šampionata bio je golman Darko Stanić, koji je pred susret sa Španijom rekao da ne želi da brani za ekipu koja nema osnova da postigne rezultat na velikom takmičenju.

„Praktično mi sami sebe dobijamo. Ne može se reći da nemamo kvalitet, jer smo svaku reprezentaciju možda nadigrali, bili bolji, ali džabe kada na kraju izgubimo. Bolje bi bilo da ništa dobro ne radimo, a da pobedimo“, rekao je Stanić.

Nekadašnji golman Jugoslavije, sadašnji reprezentativac Španije Arpad Šterbik naveo je da očekuje tešku utakmicu sa Srbijom, uzimajući u obzir i prethodne dve, odigrane u Alikanteu i na Olimpijskim igrama.

 „Srbija je do sada na Svetskom prvenstvu igrala dobro. Nesrećno je poražena u meču sa Poljskom i Slovenijom. Nisam gledao puno te mečeve, ali sam čuo. Moramo da se spremimo dobro i pokušamo da pobedimo. Naš cilj prvi je bio da što bliže dođemo do polufinala. Ima puno kvalitetnijih ekipa, tako da će do zlatne medalje biti vrlo teško doći. Izgubili smo od Hrvatske. Svaki poraz boli. Igrali smo pred 11.000 gledalaca i nije lako bilo podneti poraz, kada te bodri toliko ljudi. Verujem da ce i hala u Saragosi biti puna i da će to biti lepa rukometna predstava“, rekao je Šterbik.

izvor: b92  (foto: beta)

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu