TENIS: Srbi najbolji i u juniorskom takmičenju - iKragujevac


Sport

Mladi srpski teniser Nikola Milojević koji je i prvi junior sveta, rekao je posle pobede u Kostariki da "radi na tome da ovo bude godina njegovih snova".

Nikola Milojević je pobedom na turniru Kopa del Kafe u San Hoseu, u Kostariki, postao prvi junior sveta. Prethodno je put ka prvom mestu 'utabao' trijumfom na turniru u Meksiko Sitiju.

“Presrećan sam zbog svega što mi se dogodilo u poslednje dve nedelje. Dve titule velikih juniorskih takmičenja, na dva različita kontinenta, od sutra i prvo mesto na svetu na ITF listi. Moji snovi počinju da se ostvaruju. Na Božić postaću najbolji junior sveta, zaista prelep početak godine. Veliki rad i trud se konačno naplaćuju, ali ovo je samo početak, moje ambicije su mnogo veće i nadam se da ću imati sreće i da ostale želje ispunim. Znam da nije samo sreća faktor uspeha, zato sam maksimalno posvećen tenisu, radim svaki dan naporno i rezultati su tu," rekao je Milojević posle pobede u San Hoseu.

Milojević je rođen 19. juna 1995. godine u Beogradu, tenis aktivno igra od svoje sedme godine. Poslednji teniser iz Srbije koji je u juniorskoj konkurenciji bio na mestu broj jedan bio je Janko Tipsarević.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu