Košarka: Radnički na teškom zadatku - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca gostuju ekipi Igokee u Laktašima u okviru 16. kola regionalne ABA lige. Stignu li do pobede, izabranici Miroslava Nikolića srušiće sve negativne tradicije koje ih vežu za duele sa liderom šampionata.

 

Kragujevčani nisu mogli da odaberu teži gostujući teren na kojem će početi drugi deo sezone u ABA ligi. Igokea ima ubedljivo najbolju statistiku u ligi kada je igranje na domaćem terenu u pitanju sa sedam pobeda iz isto toliko utakmica u Laktašima.

Pored činjenice da će u 16. kolu ABA lige "Đavoli" pokušati da urade ono što nikome u tekućoj sezoni nije pošlo za rukom Kragujevčani će morati da se izbore i sa svojim lošim učinkom koji ih prati u duelima sa povratnikom na "Jadran".

Igokea i Radnički u prošlosti su se sastajali tri puta i sva tri puta slavila je ekipa iz Republike Srpske a poslednji put u hali "Jezero" osmog oktobra 2012. godine kada je bilo 78:73 za goste.

Jedina pozitivna okolnost koja nije toliko značajna za predstojeći susret jeste da Radnički dolazi u goste Igokei nakon trijumfa nad Cedevitom dok je lider poražen u Podgorici pred Novu godinu.

Početak meča u Laktašima zakazan je za 17 časova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu