Vaterpolista Radničkog Ćirić: Jedva sam čekao da se vratim - iKragujevac


Sport

Jedan od naših najtrofejnijih sportista deo je „šumadijskog drim tima“ i nada se da će priča dugo da traje. Da Kragujevac preko noći nije stvorio moćni Radnički pitanje je da li bi se legendarni vaterpolista Aleksandar Ćirić, posle 11 godina, vratio u Srbiju.

- Oduševljen sam - priznaje Ćirić. - Iskreno, sa godinama mi je sve teže padao život u inostranstvu, odvojenost od najbližih i jedva sam čekao da se vratim.

Legendarni vaterpolista se raduje što je i Srbija dobila prvenstvo kakvo zaslužuje:

- Konačno je došao da izražaja i kvalitet, ali i rivalitet. Ne možete da se opustite ni protiv jedne ekipe, uvek morate da pružite maksimum. Vojvodina nije za potcenjivanje, dueli sa Partizanom i Crvenom zvezdom su pravi derbiji. Ovakve utakmice i te kako će koristiti mladima.

Svestan je Aleksandar da se tim ne stvara preko noći i da će Kragujevčani još jedno vreme kašljucati:

- Za sve je potrebno vreme. Mi stariji smo u blagoj prednosti u odnosu na mlađe, jer se brže uigravamo. Potrebno je priviknuti se i na sudije i na potrebe ekipe. Tek smo dva meseca na okupu i još to nije to.

Druge nedelje januara, 12. i 13. je finale Kupa na Banjici. Ćirić je umereni optimista:

- Ozbiljno se spremamo da osvojimo trofej. Da li ćemo uspeti videćemo. U polufinalu nas čeka Partizan i sada smo na to koncentrisani. Naš osnovni zadatak je trijumf u Evropakupu, a kod kuće šta uradimo.

izvor: novosti online

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu