Šta nas čeka u 2013.? - iKragujevac


Sport

Neparne godine po pravilu, nisu tako bogate ali će u 2013. u centru pažnje biti kontinentalna prvenstva u košarci, rukometu i odbojci. Sledi novi juriš na Dejvis kup, a fudbalsku reprezentaciju čekaju mečevi koji su više od igre...

Fudbalska 2013. doneće rasplet u kvalifikacijama za Mondijal u Brazilu. Ono što diže temperaturu će svakako biti dvomeč za Hrvatima, u martu u Zagrebu i na jesen u Beogradu. Srbija realno ima male šanse da se domogne završnice, ali dok postoji nada nema predaje. Što se mlade reprezentacije tiče, propustićemo EP narednog leta u Izraelu.

U domaćem šampionatu proleće donosi trku za titulu kojoj je Partizan bliži za šest koraka, a zanimljivije nego obično će biti u kupu jer nema "Večitih", neko treći će osvojiti pehar. Navijači Vojvodine se nadaju da bi to mogao da bude njihov tim koji je pet puta gubio u finalu. Osim Vojvodine u polufinalu su OFK Beograd, rival Novosađana, kao i Javor i Jagodina koji će između sebe odlučiti drugog finalistu.

U košarci će centralni događaj biti šampionat Evrope u Sloveniji. Posle mnogo peripetija "Orlovi" su se plasirali na završni turnir. Prvenstvo se igra u septembru, u grupi smo sa Litvanijom, Letonijom i bivšim YU republikama Crnom Gorom, Bosnom i Makedonijom, svi nas otpisuju što je možda i dobro. Na Jadranu nas čeka trka za evroligaške propusnice, dva su direktna mesta i jedno za kvalifikacije, Partizan i Zvezda jure pomenute pozicije, Kragujevčani bi se zadovoljili i Evrokupom.

Rukometaše čeka svetski šampionat već u ovom mesecum u Španiji. Grupu čine Južna Koreja, Belorusija, Poljaci, Saudijci i Slovenci, dobar plasman u grupi garantuje lakše rivale u osmini finala. Prva četiri idu dalje, ali naši žele prvo mesto u ovoj uvodnoj fazi.

Krajem godine, u decembru će rukometne dame jurišati na medalju na SP u Beogradu i probati ono što im je za dlaku izmaklo na kontinentalnom šampionatu na kome smo bili nedavno domaćini.

Vaterpolo klubovi ciljaju dobar rezultat u Evroligi, Kragujevčani su favoriti za osvajanje kupa Evrope. Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima održaće se u julu u Španiji.

Odbojkaši će braniti titulu prvaka Evrope, domaćini su Danska i Poljska, šampionat počinje u trećoj nedelji septembra.

Novak se vraća u reprezentaciju, počinjemo Dejvis kup gostovanjem u Belgiji, najavljen je juriš na "Salataru".

To su samo oni najvažniji događaji, nadajmo se lepim vestima na našem portalu i još jednom sve najbolje u 2013.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu