Vuković: Polufinale na Svetskom prvenstvu bilo bi veliki uspeh - iKragujevac


Sport

Selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković izjavio je da će se reprezentacija truditi da pobedama u grupi izbori što lakšeg rivala u drugoj fazi SP u Španiji.

"Ukoliko budemo pobeđivali u grupi, imaćemo lakšeg protivnika u četvrtfinalu, a onda šta se dogodi. Sve iznad toga biće uspeh, veliki uspeh. Tome treba da težimo", rekao je Vuković.

Reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi C sa Južnom Korejom, Belorusijom, Saudijskom Arabijom, Poljskom i Slovenijom.

"Grupa je po meri. Nema reprezenatcije koju ne možemo da pobedimo. Najveći minus jeste što nemamo dovoljno iskustva za 'nokaut fazu takmičenja'", kaže Vuković.

On je objasnio da je reprezentacija kad je u Beogradu na EP osvojila medalju imala četiri pobede, dve nerešene utakmice i dva poraza i da je bilo prostora za kalkulacije.

"Sistem na svetskom prvenstvu je drugačiji. Posle prve faze takmičenja u grupi igra se na ispadanje. Može da se dogodi da imamo pet pobeda i jedan poraz i da završimo iza 16. mesta“.

Selektor Srbije istakao je da na svetskom prvenstvu neće biti lako, ali da ekipa ne sme da ima pritisak da mora da osvoji medalju.

"Neće biti dosta igrača koji su igrali u januaru na evropskom prvenstvu u Beogradu. Igraće dosta mladih rukometaša, a oni su doneli svežinu, želju i entuzijazam“.

Svetsko prvenstvo održaće se od 12. do 27. januara u Španiji.

Izvor: Beta

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu