Hopman kup: Novak i Ana vode Srbiju u finale - iKragujevac


Sport

Novak Đoković i Ana Ivanović pobedili su posle velike borbe Australijance Bernarda Tomića i Ešli Barti sa 2-1 u mečevima, na Hopman kupu u Pertu.

Ana Ivanović i Novak Đoković ostvarili su drugi trijumf u Grupi A Hopman Kupa čime su obezbedili plasman u finale ovog turnira.

U drugom kolu Grupe A srpski predstavnici snage su odmerili sa kolegama iz Australije a odluka o pobedniku ovog duela pala je u miks dublu.

Đoković je ranije danas poražen od Berbarda Tomića da bi Ana Ivanović izjednačila na 1:1 a onda je meč mešovitih parova odlučivao o pobedniku.

Ivanovićeva i Đoković su slavili rezultatom 2:1 (6:4, 7:6, 10:6) protiv Ešli Barti i Bernarda Tomića u meču koji je trajao sat i po vremena.

Prvi set Ana i Novak dobili su sa lakoćom a drugi je bio znatno uzbudljiviji pošto je igran taj brejk koji je ipak pripao australijskom paru.

Tako je odluka o pobedniku pala u novom taj brejku koji se igra umesto trećeg seta u ovakvim situacijama. Ivanovićeva i Đoković slavili su rezultatom 10:6 i na taj način obezbedili finale.

Tako će u trećem kolu protiv Nemačke Ana i Novak moći da se opuste jer taj duel neće odlučivati ni o čemu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu