Đoković: Nikada ne prestajem da sanjam - iKragujevac


Sport

Najveća želja mi je da u 2013. osvojim Rolan Garos, ali i ako mi se to ne ostvari, uvek će se naći neki novi izazov u mom životu.

Zbog njega smo ponosni što smo Srbi. Najbolji teniser sveta i prvi sportista planete u 2011. Novak Đoković u novogodišnjem intervjuu govori o stvarima o kojima je retko pričao tokom prethodnih godina. Momak koji je veoma mlad došao na vrh sveta i dalje ima dečačke snove i želje koje bi voleo da mu se ispune u danima koji su pred njim.

♦ Koliko si zadovoljan 2012. i koja pobeda ti je bila najdraža u ovoj godini?
- Moram da priznam da sam vrlo zadovoljan, naročito početkom i krajem sezone. Turnir u Londonu sam odigrao u punoj brzini, bez izgubljenog meča. Ipak, ako bih morao da biram najdražu pobedu, to bi bila ona u finalu Australijan opena protiv Nadala. Tu sam pomerio granice svoje izdržljivosti i potvrdio koliko je velika moja ljubav prema tenisu - ni posle skoro šest sati igre nisam osećao bol. Tada sam se stvarno osetio kao gladijator, do poslednjeg daha sam se borio za trijumf.

♦ U novu sezonu ulaziš kao broj jedan. Koje su ti ambicije za 2013?
- Najvažnije je da ostanem zdrav, da nema povreda. Sledeće godine raspored je jako gust zbog Dejvis kupa koji igramo, imamo malo odmora i vremena za oporavak. S druge strane, voleo bih da ove godine podignem pehar na Rolan Garosu jer je to jedini grend slem na kojem nisam trijumfovao, tako da ću na formu tempirati prema tome.

♦ S obzirom na to da si javna ličnost, koliko te opterećuju tračevi o tebi?
- Nekad opterećuju, nekad zabavljaju, nekad uopšte ne obratim pažnju. Ipak, moj stav i princip mog tima je da ne reagujemo na te stvari. Istina uvek ispliva na površinu.

♦ Da li sebe možeš da vidiš u budućnosti na nekom odgovornom mestu vezanom za politiku?
- Ne, ni u kom slučaju.

♦ Imaš li neku neostvarenu želju?
- Da osvojim Rolan Garos. I radim na tome! Ali ako se to desi, uvek će se naći neka nova želja. Nikad ne prestajem da sanjam.

♦ Da li si nešto sebi zacrtao da ostvariš, a nije vezano za tenis?
- Imam nekoliko velikih planova za budućnost koji nisu vezani za tenis, ali još nisam spreman da pričam o tome. Još uvek se to krčka u mojoj glavi.

♦ Šta bi voleo da dobiješ od Deda Mraza?
- Samo zdravlje za mene i moje bližnje. I svima drugima pre svega dobro zdravlje da poželim. Ostalo ćemo lako.

♦ Na kraju Đoković je svima obožavaocima poručio:
- Da čuvaju zdravlje, da misle o sebi i svojim najbližima i da se svi ujedinimo i pomognemo mladima da imaju bolju budućnost u našoj zemlji. Želim im srećne praznike i sve najlepše.

izvor: kurir.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu