Janko preslišao Mareja! - iKragujevac


Sport

Janko Tipsarević je na sjajan način najavio svoje ambicije u 2013. godini: u Abu Dabiju je u četvrtfinalu egzibicionog turnira "Mubadala teniski šampionat" savladao olimpijskog šampiona Endija Mareja sa 6:3, 6:4. Janko Tipsarević je na sjajan način najavio svoje ambicije u 2013.

Nakon neobičnog, kišovitog starta meča i pauze od desetak minuta, turnir u Abu Dabiju je zvanično otvoren.

Janko Tipsarević i Endi Marej odigrali su uzbudljiv meč na startu turnira, nakon početne razmene gemova na svoj servis, prvi do brejka stiže Tipsarević u četvrtom gemu.

Prvi set je doneo znatno sigurniju igru srpskog tenisera koji ovu deonicu meča završava rezultatom 6:3 nakon 42 minuta igre.

U drugom setu Marej podiže tempo, ali ne uspeva da zaustavi zahuktalog Tipsarevića koji veoma brzo pravi brejk i donekle rasterećenije nastavlja da grabi ka pobedi.

Do nje je stigao nakon 47 minuta igre u drugom delu, ukupnim rezultatom od 6:3 i 6:4 ostvaruje plasman u polufinale gde ga čeka Almagro.

Inače, današnji trijumf nad Škotom bio je ukupno četvrti za Tipsarevića.

Vidno raspoloženo nakon trijumfa, Janko ističe zadovoljstvo načinom na koji je stigao do pobede i rekao da nestrepljivo čeka polufinale egzibicije u Abu Dabiju, turniru koji predstavlja prvu pravu proveru pred start nove sezone.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu