Savić: Podmlađivanje tima i akcenat na Svetsko prvenstvo u Barseloni - iKragujevac


Sport

U prostorijama Vaterpolo saveza Srbije i formalno je predstavljen Dejan Savić, naslednik Dejana Udovičića, na kormilu seniorske vaterpolo selekcije.

Dejan Savić, dosadašnji vršilac dužnosti te funkcije, potpisao je četvorogodišnji ugovor (dve plus dve) i najavio ciljeve svog rada.

Sa omladinskom selekcijom osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu u Pertu, sa juniorskom srebro na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pa preuzimanje seniorske reprezentacije vidi kao korak napred.

"Uživao sam u radu sa mladima, ali sada sam se popeo stepenik više", rekao je na konferenciji za novinare u Savezu.

Svestan je veličine izazova i težine zadatka.

"Izuzetna mi je čast, vaterpolo selekcija je godinama jedna od najuspešnijih u Srbiji. Odgovornost je velika, ali ne bežim od nje. Vaterpolo reprezentacija je jedan od najuspešniih sportskih kolektiva u Srbiji i pokušaću da nastavim tradiciju".

Osnovni cilj seniorske reprezentacije u 2013. godini biće podmlađivanje i dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Barseloni.

"Cilj je da se polako uvede mlada krv u tim i da se povrati dobra atmosfera u timu i oko njega. Prvi koraci formiranje stručnog štaba i sastava ekipe, kao i usvajanje programa takmičenja. Predstoji nam i Univerzijada na koju će ići "B" reprezentacija i Mediteranske igre, na koje je isto predviđeno da ide B tim, ali još nije izvesno da li ćemo učestvovati pošto će biti izuzetno jako takmičenje", rekao je Savić.

Prema slovu ugovora, Savić će do kraja sezone nastaviti da vodi i prvi tim BVK Crvena zvezda.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu