Marej: Cilj u 2013 prvo mesto! - iKragujevac


Sport

Uoči duela sa Jankom Tipsarevićem u Abu Dabiju, britanski teniser Endi Marej rekao je da oseća mnogo manje pritiska posle osvajanja svoje prve grend slem titule i pohvalio je svog trenera Ivana Lendla jer je on doneo promenu.

Trećem teniseru sveta 2012. godina bila je najbolja u karijeri, pošto je osvojio US Open i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Sve to za njega znači da će sledećeg meseca na Australijan openu imati drugačiji pristup.

"U poslednjih četiri-pet godina postojao je veliki pritisak u mojoj glavi, a sada sam opušteniji i lakše mi je posle osvajanja Ju-Es Opena. Tako da se sada nadam da sam skinuo pritisak sa ledja i da ću moći da igram malo opuštenije, a nadam se da ću ponovo osvojiti grend slem titulu", rekao je Marej u Abu Dabiju, u kome se priprema za turnir.

"Ne znam kakav će mi biti osećaj u prvom kolu Australijen Opena, ali znam da će mi to biti nešto novo i da ću morati da izadjem na kraj sa tim", dodao je teniser.

Marej će učestvovati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, na kome pobednik osvaja 250.000 dolara. To takmičenje u Emiratima će mu poslužiti kao priprema za grend slem turnir u Australiji, koji će se održati od 14. do 27. januara.

Marej je angažovao Lendla pre godinu dana, a danas sa mnogo hvale govori o osvajaču osam grend slem titula i promenama koje je doneo njegovoj igri.

"Mnogo mi je pomogao oko malih stvari. Tehničkih stvari, malih mentalnih i psiholoških stvari i malih fizičkih, kao i taktičih stvari. Mnoge od njih su doprinele pet do 10 odsto mojoj igri, i to mi je trebalo da preskočim poslednju prepreku i osvojim jedan od četiri najveća tunrira", rekao je Marej.

"Mnogo sam uživao u radu sa njim. Nadam se da će se nastaviti", dodao je Škot.

On je 2012. ispao u finalu Vimbldona, a sada planira da ode korak dalje na grend slemu koji se održava u njegovoj zemlji, kao i da dođe na prvo mesto ATP liste, ali ne planira da učestvuje na više turnira da bi to postigao.

"Svake godine u doba Vimbldona očajnički poželim da ga osvojim i dobro odigram. To je neverovatno težak turnir i tada osećam mnogo pritiska... Mesto broj jedan je nešto što svaki igrač želi. Osećam da mogu da popravim poziciju ako budem igrao kao što sam radio prošle sezone. Ne želim da igram na novim turnirima i zabrljam u rasporedu da bih došao do 'broja jedan'", rekao je Marej.

Prvi protivnik Mareja biće teniser iz Srbije Janko Tipsarević, a njih dvojica igraju u prvom meču Svetskog teniskog šampionata Mubadala, kako se zvanično zove turnir u Abu Dabiju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu