U Kragujevcu pripremna utakmica košarkašica Srbije - iKragujevac


Sport

Košarkašice Srbije će u okviru mini priprema ze EP u petak u Kragujevcu odigrati prijateljsku utakmicu protiv kombinovane selekcije Prve ženske lige i regionalne lige u okviru "Memorijala Gordana Bogojević Kovačević".

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je na otvorenom treningu u Hali sportova da nacionalni tim mora da iskoristi svaki trenutak kako bi spremno dočekao Evropsko prvenstvu u Francuskoj sledeće godine.

"Srećna sam što smo se okupili u vreme kada većina praznuje i odmara. Moramo da iskoristimo svaki trenutak da budemo zajedno. Odlučila sam da pozovem samo one igračice koje nisu imale problema sa klubovima, jer je reč o terminu koji nije u kalendaru FIBA", rekla je Maljkovićeva novinarima.

"Velika je čast učestvovati na ovom turniru, očekujem dobar meč i pune tribine", rekla je Maljkovićeva.

Selektor Srbije je dodala da je disciplina u reprezentaciji izuzetno važna i da će one košarkašice koje se budu pokazale na terenu ići na EP u Francusku.

"Neozbiljno je u ovom trenutku komentarisati šanse reprezentacije na šampionatu, jer još nisu poznati sastavi učesnika. Francuska je definitivno veliki favorit, ne samo zbog domaćinstva, već i kvaliteta koji poseduje", poručila je Maljkovićeva.

Prvenstvo Evrope za košarkašice na programu je od 15. do 30. juna, a Srbija će igrati u C grupi sa domaćinom Francuskom, Velikom Britanijom i Letonijom.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu