Tri nedelje van terena za Runija - iKragujevac


Sport

Napadač Mančester Junajteda Vejn Runi će zbog povrede kolena biti van terena u naredne dve ili tri nedelje, stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu kluba.

Reprezentativac Engleske propustio je spektakularan meč sa Njukaslom igran u sredu popodne, koji su ‘crveni đavoli’ dobili rezultatom 4:3, posle tri vođstva ‘svraka’.

Međutim, menadžer Junajteda Ser Aleks Ferguson smatra da postoji šansa da bez Runija ostane do polovine januara.

“Vejn je na treningu u utorak popodne nezgodno zahvatio loptu prilikom šuta i pokidao ligamente na kolenu”, rekao je iskusni Škot.

70-godišnji menadžer je nakon remija sa Svonsijem rezultatom 1:1 u prošlom kolu Premijer lige izjavio da je 27-godišnji napadač igrao ispod svih očekivanja, kao i da je očekivao da će u susretu sa Njukaslom odigrati sjajnu utakmicu.

“Nažalost, Runi neće igrati u naredne dve ili tri nedelje, što je zaista maler, jer sam očekivao da posle loše partije protiv Svonsija odigra jednu sjajnu utakmicu. Svi u timu smo bili svesni toga da Vejn ne može da odigra dva loša meča uzastopno. On je imao veliku želju da igra, međutim, desilo se šta se desilo”, objasnio je Ferguson.

Spisak igrača koji su propustilitriler utakmicu na “Teatru snova” bio je poduži, pošto su Ešli Jang, Fil Džons i Dani Velbek takođe meč posmatrali sa tribina.

“Velbek se razboleo u utorak u hotelu, dok se Jang povredio na treningu. Fil Džons vuče povredu još od utakmice se Svonsijem”, dodao je Ferguson.

Kapiten ekipe i bivši reprezentativac Srbije Nemanja Vidić meč je odgledao sa klupe, iako je u susretu sa Svonsijem odigrao prvi meč posle tri meseca zbog povrede kolena.

“Nismo želeli da rizikujemo da se Vida povredi nakon prve utakmice posle dužeg vremena. Ipak, u narednim susretima biti standardan, kao što je bio i pre povrede”, zaključio je Škot.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu