ODBOJKA KUP: Radnički očitao lekciju Đerdapu - iKragujevac


Sport

Radnički iz Kragujevca preslišao je Đerdap u prvom meču četvrtfinala Kupa Srbije (3:0).

Đerdap – Radnički 0:3 (21:25, 15:25, 19:25)

Za samo 68 minuta Radnički je odradio posao u dvorani „Jezero“ u Kladovu gde ni publika nije došla u uobičajenom broju. Umesto krcatih tribina, viđeno je jedva oko 300 gledalaca koji su gledali poniranje svojih ljubimaca, odnosno slavlje „surovih“ gostiju.

Prva dva seta su u potpunosti pripala zahuktalim Kragujevčanima koji su već na polovini ostavljali „razbijenu vojsku“ iz Kladova na minus pet (16:21) odnosno velikih minus devet (12:21).

Ako je i bilo neizvesnosti, recimo da je treći set do završnice (19:21) i davao nadu domaćinu, ali ipak za preokret je bilo kasno. Podatak da je najbolji poenter Dragan Svetozarević „stao“na samo jedanaest poena, kao i podatak da je napravio pet grešaka uz to i sedam puta izblokiran, jasan je pokazatelj da Radničkom nije bila potrebna posebna taktika za već „pročitanog rivala“.

Loše izdanje Kladovčana, nikako ne umanjuje pobedu i lako izboren brejk Matićevih izabranika, koji se nisu mnogo oznojili da bi došli do trijumfa. Širom su Ilić i saigrači otvorili vrata polufinala ako se uzme u obzir revanš meč koji se igra u petak ali u kragujevačkoj dvorani „Jezero“.

Prva dva čina računajući i prvenstveni meč 11. kola, zasluženo je pripao Radničkom iz Kragujevca, revanš utakmica kupa je u petak u kragujevačkoj dvorani „Jezero“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu