Sport - iKragujevac


Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca postali su prvi finalisti Kupa Srbije, pošto su u prvom polufinalnom duelu „fajnal-fora“, na Gradskom bazenu u Zrenjaninu, savladali ekipu Naisa, rezultatom 8:5. Protivnik u finalu, večeras od 20 časova, biće im tim Šapca koji je ubedljivo nadigrao Partizan sa 14:10.

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca od četvrtka uveče su u Zrenjaninu, gde ih u subotu od 19.45 časova (RTS2), očekuje polufinale „fajnal-fora“ Kupa Srbije, sa ekipom Naisa iz Niša.
Svakako da je za mladu kragujevačku ekipu plasman na završni turnir i eliminacija Crvene zvezde u četvrtfinalu (12:10) ogroman uspeh, ali nema sumnje da tu nije kraj njihovih ambicija, već žele da naprave bar korak više.

Lider jesenjeg dela prvenstva Super b Lige,grupa „istok-zapad“ je povukao prvi potez u zimskoj pauzi.Ugovorena je saradnja sa kadetskim reprezentativcem Vučkom Mrvovićem ( 17) koji pokriva poziciju levog beka.Angažman Mrvovića je nastavak orijentacije Kragujevačkog superligaša da pored borbe za najviši plasman,radi na stvaranju i kooptiranju mladih i talentovanih igrača u prvi tim, koji će predstavljati osnovu u daljoj budućnosti.

Kragujevački bilder Goran Ilić osvojio je bronzanu medalju na svetskom prvenstvu za veterane koje je održano u španskoj Taragoni. On je na taj način ponovio uspeh od prošle godine.

Završetak kalendarske godine je obično prilika za svođenje računa o rezultatima i dostignućima. Muška ekipa Radničkog 1964 ima iza sebe najbolju godinu tokom kratke istorije kluba.Prethodni šampionat, u kome je ekipa zauzela četvrto mesto,je iskorišćena za sticanje iskustva igranja u saveznom rangu takmičenja, dok su na letnjoj pauzi pred ekipu i stručni štab postavljeni najviši ciljevi. Najpozvaniji za ocenu postignutog je strateg Kragujevčana Aleksandar Radosavljević.

Još članaka...