PRIVEDENO TROJE KRAGUJEVČANA zbog utaje poreza u iznosu od 50 miliona dinara - iKragujevac


Info

Troje zaposlenih u kragujevačkom preduzeću "Trejd ekspres trans" privedeno je i određena im je mera zadržavanja do 48 sati zbog sumnje da su utajli porez u visini od gotovo 50 miliona dinara.

Osnovno javno tužilašto u Kragujevcu odredilo je meru zadržavanja od 48 sati za osumnjičenog G. V. iz Kragujvca, odgovornog lica transportnog preduzeća "Trejd ekspres trans" d.o.o. iz Kragujevca, zbog krivičnog dela poreska utaja, saznaje RTS.

Ista mera određena je i za osumnjičene K. S. i M. L. iz Kragujevca, zaposlenih u tom preduzeću.

Krivična prijava koju je podnela Poreska uprava u Kragujevcu, G. V. tereti da je, kao odgovorno lice preduzeća "Trajd ekspres trans", uz pomaganje ostale dvojice osumnjičnih, od 1. januara 2015. do kraja 2017. godine utajio porez u iznosu od 49.746.883 dinara, potvrdila je za RTS Gordana Striković, portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu.

G. V. je time naneo štetu budžetu Republike Srbije i to po osnovu poreza na dobit pravnih lica, poreza na zarade i pripadajućih doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

"Troje osumnjičenih saslušani su u vezi sa krivičnim delima za koja se terete, a Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu nastavlja da preduzima mere u pravcu krivičnog gonjenja i daljeg prikupljanja dokaza protiv osumnjičenih", rekla je Strikovićeva. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu