Nikolić : Dodik dobro vodi Srpsku - iKragujevac


Politika

Ne mogu da nađem neke greške u vođenju RS. Jednostavno, on to radi dobro, samo što ponekad nije znao kako treba da se opredeli prema političkoj sceni u Srbiji, rekao je predsednik Srbije. 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić učestvovaće sutra u Banjaluci na sednici Saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske koji čine predsednici i premijeri.

"Kraj je godine, treba da analiziramo šta smo učinili u tim odnosima, da se dogovorimo za sledeću godinu. Mi prihvatamo sve što piše u Dejtonskom sporazumu, a tamo piše da je RS entitet koji ima pravo da uspostavlja specijalne odnose sa Srbijom", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je dodao da ne želi da ti specijalni odnosi sa RS budu deklarativni, već da želi mnogo bolju saradnju sa RS.

"Vi znate da gospodin Dodik i ja nikad nismo bili baš politički na istoj liniji, ali ja sarađujem sa onima koje izabere narod. Ja čak ne mogu da nađem neke greške u vođenju RS. Jednostavno, on to radi dobro, samo što ponekad nije znao kako treba da se opredeli prema političkoj sceni u Srbiji", rekao je Nikolić.

Kako je najavljeno iz pres službe predsednika Srbije, Nikolić će u Banjaluci prisustvovati potpisivanju memoranduma o saradnji Ministarstva pravde RS, Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS i Ministarstva pravde i državne uprave Srbije. Memorandum će potpisati ministri Nikola Selaković u ime Srbije i ministarke Gorana Zlatković i Lejla Rešić u ime RS. Ovo je prva Nikolićeva poseta Banjaluci od stupanja na dužnost predsednika Srbije. Na sednici Saveta biće i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu