Uhapšeni nevini ?! - iKragujevac


Politika

Prema rečima potpredsednika Zajedno za Šumadiju Saše Milenića, današnja hapšenja su izrežirana i svi u stranci su uvereni da su uhapšeni nevini ljudi. 

Milenić je istakao da današnjom konferencijom za medije Zajedno za Šumadiju pokreće kampanju "Mi smo vaše komšije".

Cilj kampanje je, kako je objasno, da se pokaže da li građani više veruju ljudima iz svog neposrednog okruženja, svojim komšijama ili nevidljivim, otuđenim centrima moći.

Na konferenciji je Milenić istakao i da ZZŠ ima više pitanja koja želi da podeli sa javnošču. Upitao se da li fabrikovanjem afera i današnjim hapšenjem neko želi da prekraja izbornu volju građana i ruši gradsku vlast, ali i dodao da će o tome ko će voditi grad moći da odlučuju samo građani - Kragujevčani.

Milenić se zapitao i da li je policijska akcija usmerena na ideju ostavrivanja pravde i očuvanja ustavnog poretka ili je namenjena javnosti, ako je RTS objavio vest o hapšenjima dok su ona trajala, "možda čak i pre nego što su se dogodila".

Potpredsednik Zajedno za Šumadiju je istakao i da čudi što, uprokos brojnim i stalnim kontrolama, nisu pronađene nikakve nepravilnosti kada je u pitanju trošenje budžetskog novca, a da se afera otvara u oblastima fudbala i politike, upravo onim za koje u javnosti vlada najveće podozrenje.

Milenić je zaključio i da je stranka Zajedno za Šumdiju danas više puta pomenuta u beogradskim medijima nego za svih 5 godina od kada postoji, iako je parlamentarna već dva mandata.

U Zajedno za Šumadiju istakli su da podržavaju borbu protiv korupcije, ali takvu koja će konačno dobiti konkretne sudske epiloge.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu