Reakcija stranaka na akciju "komšija"! - iKragujevac


Politika

Povodom jutrošnjeg hapšenja u akciji Policijske uprave Kragujevac pod nazivom "KOMŠIJA" oglasile su se političke stranke u Kragujevcu!

U Socijalističkoj Partiji Srbije navode da su o svemu obavešteni iz sredstava informisanja i da neće davati konkretne informacije dok u potpunosti ne dobiju informacije o istrazi. U načelu se zalažu za borbu protiv korupcije i nepristrasnost i daju punu podršku policiji i organima pravosuđa u njenom sprovođenju.

Srpska Napredna Stranka se zalaže za borbu protiv korupcije i na ninakoji način se neće mešati u rad policijskih i pravosudnih organa.

Dr Zoran Todorović iz Liberalno-demokratske Partije naglašava da se ta stranka neće mešati u rad policije i pravosudnih organa.

Portparol Ujedinjenih regiona Srbije Marko Selaković izjavio je: „Već mesecima traju tenzije između Policijske uprave i Gradske uprave u Kragujevcu. Ovaj događaj posmatramo pre svega u kontekstu tih tenzija. Nije nam iz saopštenja Policije jasno o čemu se radi, ali je jasna jedna stvar – to je da niko ne tereti ni Nebojšu Vasiljevća ni Zlatka Milića da su na bilo koji način oštetili državni budžet. Mi smo u Ujedinjenim regionima Srbije potpuno posvećeni borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i želimo da to bude jasno. Ali, isto tako želimo da se u ovom slučaju vodi profesionalna i objektivna istraga, a ne da ovo bude politički proces“, rekao je Marko Selaković.

U Demokratskoj Stranci ne daju zvanično saopštenje dok traje pritvor i dok ne bude podignuta optužnica.

Gradonačelnik Kragujevca i lider Zajedno za Šumadiju ocenio je da je afera u kojoj su jutros uhapšeni Nebojša Vasiljević i Zlatko Milić, "čudna priča, davno lansirana, dobro režirana i sada podmetnuta".

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu