SPS za realno rešenje kosovskog problema - iKragujevac


Politika

Funkcioner SPS Branko Ružić izjavio je za "Politiku" da na inicijalnom tekstu platforme o Kosovu još treba da se radi i da o tome treba postići konsenzus. 

"Ovo nije takmičenje za određivanje programa političke partije prema Kosovu, nego jedna veoma osetljiva tema oko koje se mora postići konsenzus, ako smo ozbiljna država", rekao je Ružić.

On je kazao da je stav SPS-a, kao i njenog lidera Ivice Dačića, da predlozi u platformi treba da budu realni, ostvarivi i što bliži konačnom epilogu.

"Najbitnije je da platforma treba da bude razmatrana u parlamentu i da bude ostvariva, kao i da na kraju ona bude u saglasnosti s namerom države Srbije da sačuva integritet", naveo je Ružić.

On je istakao da platforma još nije konačna, kao i da je treba nijansirati i doraditi da bi "ugledala svetlost dana u parlamentu".

"To je samo inicijalni tekst. Ni predsednik Srbije ne pretenduje da je tekst konačan", kazao je Ružić.

Prema njegovim rečima, prava Srba koji žive na Kosovu i Metohiji moraju da se "normiraju i mora da se uvaži potreba da postoji funkcionalna eksteritorijalnost Srpske pravoslavne crkve, odnosno manastira".

Upitan da prokomentariše stavove lidera opozicionih partija o platformi o Kosovu, Ružić je rekao da svi imaju pravo da ukažu na ono što smatraju da je potrebno.

"Svaka partija će imati neki svoj doprinos", kazao je on. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu