Dogovor Koštunice i Nikolića - iKragujevac


Politika

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da se dogovorio s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da se u platformu o Kosovu unese odredba kojom bi bio definisan ustavno-pravni položaj Kosova kao pokrajine unutar Srbije. 

Dogovorili smo se da se u platformu unese odredba da Skupština Srbije donese zakon o suštinskoj autonomiji Kosova i Metohije. U tom slučaju za DS S bi bilo prihvatljivo da podrži usvajanje platforme, rekao je Koštunica za RTS.

Koštunica je kazao da je o tome razgovarao s Nikolićem posle njihovog zvaničnog sastanka o platformi koji je održan u četvrtak u Beogradu, i da je dogovoreno da se unese odredba da Skupština Srbije treba da donese zakon o suštinskoj autonomiji Kosova i Metohije.

Lider DSS-a je rekao da bi tako bio „potpuno definisan ustavno-pravni položaj Kosova, kao pokrajine unutar Srbije“.
Koštunici i predstavnicima drugih opozicionih partija u Srbiji, Nikolić je u četvrtak predstavio nacrt platforme o Kosovu, podsetio je RTS.

Predsednik DSS-a je nakon tog sastanka rekao novinarima da mu nije jasno da li bi Srbi predloženu autonomiju imali u okviru Kosova kao srpske pokrajine ili kao nezavisne države. 

 izvor : Tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu