Vučićevim naprednjacima raste rejting ! - iKragujevac


Politika

Samo naprednjacima u ovom trenutku odgovaraju izbori i na njima bi mogli da kapitalizuju podršku koju kod birača ima Aleksandar Vučić.Srpska napredna stranka sa poverenjem od 35,6 odsto birača, pobedila bi na izborima ako bi sada bili održani. Ovo pokazuje istraživanje javnog mnjenja agencije „Faktor plus”.

Na drugom mestu je DS sa 18,2 odsto, slede SPS–PUPS–JS sa 13,1 odsto, DSS sa 7,4 odsto, LDP i URS sa po 5,2 odsto, Dveri sa 1,8 odsto i SRS sa 1,5 odsto poverenja birača.

Rejting naprednjaka raste od jula kada su pobedili na izborima osvojivši mesto predsednika republike i najviše mesta u parlamentu. Ovo je njihov najveći rejting do sada, takoreći duplo veći od onog koji imaju demokrate.Jedino naprednjacima u ovom trenutku odgovaraju prevremeni izbori i na njima bi mogli da kapitalizuju veliku podršku koju kod birača ima Aleksandar Vučić prvi potpredsednik vlade. 

Sve je neizvesno kada dođu izbori, jer su istraživanja jedno, a izborna kampanja drugo. Sa ovakvom podrškom birača bilo bi pametno ići na izbore, ali deo birača to može da tumači da samo iz materijalnih razloga raspisuju izbore. Najpametnije bi bilo da stabilizuju poziciju i da neko drugi izazove prevremene izbore.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu