DAŠIĆ: Gradski odbor neće štedeti ni ministra Stefanovića - iKragujevac


Politika

Posle izglasavanja nepoverenja ministru odbrane Nebojši Stefanoviću u odborima SNS-a u Nišu i Čačku, oglasio se i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić. On je izjavio da Gradski odbor ‘’neće štedeti ministra Stefanovića’’, kao ni sve druge članove koji su se ogrešili o poverenje građana i koji ‘’nisu dostojni funkcije koju obavljaju’’.

U aktuelnom pročišćavanje Srpske napredne stranke trenutno učestvuju svi članovi kragujevačkog odbora, a gradonačelnik Nikola Dašić pojasnio je da konačnu odluku o poverenju aktuelnom ministru odbrane, ne donosi stranački odbor, već da će ona biti doneta posle pojedinačnog izjašnjavanja svakog člana SNS-a. On je naglasio da predsednik stranke Aleksandar Vučić želi da čuje glas svakog pojedinog člana, te da je to, kako ocenjuje , osnov odgovornog i demokratskog delovanja.

‘’Proces ovakve unutrašnje komunikacije je ustvari proces kontinuiranog pročišćavanja i provetravanja od pojedinih kadrova koji ne baštine osnovne vrednosti na kojima je stranka formirana, već manipulativno, zloupotrebljavajući i SNS i predsednika Aleksandra Vučića u fokusu imaju lične i isključivo lične sebične interese“ rekao je Nikola Dašić.

On je izrazio zadovoljstvo što se takav proces sprovodi u gradskim odborima, objašnjavajući da se na taj način ne dozvoljava SNS-u da se pretvori u ‘’mrežu interesnih grupa’’, koje su, kako je ocenio ‘’sebi dozvolile mnoge druge stranke na srpkoj političkoj sceni’’.

‘’Ne pada nam napamet da se neko krije iza našeg rada, nemamo ni promil tolerancije za kriminal, manipulacije i lenjost. Članovi kragujevačkog SNS –a izjašnjavaju se o svakom funkcioneru, a stav naših članova će po okončanom procesu biti prosleđen organima stranke. Taj stav će biti naša procena i neće štedeti ni Nebojšu, ni Đukanovića, ni mene, niti bilo koga drugog ako se ogrešio o poverenje građana, stranke ili predsednika SNS-a Aleksandra Vučića’’ zaključio je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

 

Izvor: Nova

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu