DS protiv partijskog zapošljavanja - iKragujevac


Politika

Broj zaposlenih u gradskim preduzećima i ustanovama, dupliran je u toku osmogodišnje vladavine aktuelne gradske vlasti.

- U trenutku kada je eskalirao sukob aktuelne gradske vlasti i načelnika Policijske uprave u Kragujevcu, gradonačelnik je u izjavama za medije, rekao da prekida saradnju sa kragujevačkom policijom i da će o bezbednosti i zaštiti stranačkih funkcionera “Zajedno za Šumadiju“ brinuti „stranačka vojska“, od oko 2.000 članova. Kragujevačka i čitava javnost Srbije, bila je prvo šokirana ovakvom izjavom, a onda su se zapitali otkud toliki broj pripadnika ove stranke koji su spremni da brinu o „komandantima“ ove političke partije u Kragujevcu. Podnošenjem zahteva Gradskoj upravi od strane odborničke grupe, Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu je došao do zvaničnih podataka o broju zaposlenih u svim institucijama kojima je grad osnivač. Razmatrajući ove podatke zaključili smo da ovaj broj članova stranke koji su spremni da stanu u prve redove odbrane njenih čelnika, ima utemeljenje u činjenici poznatijoj pod nazivom „partijsko zapošljavanje“ – istakao je Dušan Obradović, perdsednik Gradskog odbora Demokratske starnke.

Trenutno je, prema podacima kojima raspolaže Gradski odbor DS, 4.509 radno angažovanih u javnom sektoru, ne ubrajajući zaposlene u „Energetici“, a s Samo u sektoru javnih preduzeća u radnom odnosu je 3.325 radnika, dok je 2004. godine, bilo zaposleno 2.073 radnika.

U Gradskom odboru DS-a naglašavaju da oko 12,5 odsto građana Kragujevca radi u preduzećima i ustanovama kojima je osnivač Grad Kragujevac:

- Partijsko zapošljavanje je kulminiralo pred majske izbore ove godine, gradska vlast oglušila se o Odluku Vlade o zabrani zapošljavanja. Činjenica je da na osnovu ovih podataka, aktuelnoj gradskoj vlasti pripada titula šampiona u zapošljavanju u lokalnom javnom sektoru i neravnomernoj brizi prema svim Kragujevčanima. Umesto da rade u interesu svih Kragujevčana, oni rade samo u interesu onih koji su njihovi članovi i provereni simpatizeri – zaključio je Obradović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu