NIKOLA DAŠIĆ: Kragujevac danas izgleda potpuno drugačije - iKragujevac


Politika

Prvi na listi Srpske napredne stranke u Kragujevcu „Aleksandar Vučić – Za našu decu.“, Nikola Dašić sa svojim timom posetio je Jovanovac, Cvetojevac, Bagremar, Male Pčelice i Palilule.

Dašić je u Malim Pčelica izrazio žaljenje što na ulasku u treću deceniju XXI veka obilazeći naselja i dalje vidi nesređenu infrastrukturu.

„Žao mi je što vidim probleme sa asfaltom, kanalizacijom, rasvetom, vodom, sa osnovnim stvarima, i što moji Kragujevčani i dalje žive tako kako žive. Mnoge od mojih prijatelja koji su danas ovde, krajem 2014. godine kada su ulazili u Skupštinu grada da preuzmu dužnost od prethodne garniture, dočekali su radnici Niskogradnje ležeći po podovima, jer godinu dana nisu primili plate“, rekao je Dašić, velikom broju okupljenih meštana u Malim Pčelicama.

On je podsetio da je ukupan dug javnog sektora u Kragujevcu bio oko 12 milijardi dinara, 2,5 godišnja budžeta, da je finansijski sistem bio uništen. Danas je u javnom sektoru Grada 1.100 manje zaposlenih, a prosečna bruto zarada je oko 80.000,00 dinara, a kada pomnožimo sa 1. 100 to je 88 miliona dinara mesečno. Kada Grad u budžetu ima toliki novac, svakog meseca može da se radi na rešavanju osnovnih komunalnih problema.

Predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović istakao je da grad Kragujevac danas izgleda sasvim drugačije. „Grad se širi, lokalna samouprava je stvorila infrastrukturne uslove. U Kragujevcu se grade stanovi za pripadnike službi bezbednosti, državni Data centar, ne gradi se ni u Nišu, ni u Novom Sadu jer je Kragujevac dao najbolje uslove za to, što je dokaz da je ova vlast radila odgovorno, da je imala veliku podršku predsednika Republike Aleksandra Vučića i zato je potrebno da svi zajedno 21. juna damo podršku Nikoli Dašiću koji će brže, jače, bolje i još snažnije da dovodi strane investitore, da se otvaraju nove fabrike jer jedini čovek koji to može da uradi je Nikola Dašić, čovek koji ima potpuno poverenje i podršku Aleksandra Vučića“, rekao je Petrašinović u Bagremaru.

U Mesnoj zajednici Palilule u razgovoru sa meštanima, Nemanja Dimitrijević direktor JKP Šumadija, podsetio je da je u ovoj Mesnoj zajednici najviše urađeno u prethodnom periodu baš kako i slogan kampanje kaže - Za našu decu. Rekonstruisana je Osnovna škola „Treći kragujevački bataljon“, sa pratećim radovima kako na zaštitnoj ogradi, tako i na bezbednosti dece u saobraćaju u blizini škole.

„Ovo je urbana mesna zajednica i ne muče je veliki komunalni problemi kao prigradske mesne zajednice, ali postoji jedna ulica koja je poznata svima vama i koja ima problem, to je Levačka ulica. Urađen je i odobren projekat za podzemnu električnu mrežu, čim se završe radovi u tom delu ulica će dobiti novi asfalt i javnu rasvetu kao jedan od najvećih problema ovog naselja“ – rekao je Dimitrijević okupljenim meštanima i komšijama. Dimitrijević je najavio da će i groblje u ovom naselju biti potpuno uređeno, od ulazne kapije i ograde, preko saobraćajnica unutar groblja do potpornog zida prema stadionu FK „Arsenal“ do kapele.

IMG_0050.JPG

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu