Osnovni komunalni problemi u svim naseljima biće rešeni (FOTO) - iKragujevac


Politika

Prvi na listi Srpske napredne stranke u Kragujevcu „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Nikola Dašić posetio je naselja: Dragobraća, Vinjište i Grošnica, kako bi sa meštanima razgovarao o problemima koji ih muče i o mogućnostima za njihovo rešavanje.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Vinjište, Dragan Marković podsetio je da je aktuelna gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem uspela da sanira osnovne probleme u ovom naselju.

„Sanirali smo klizište u Vinjištu, sredstvima koja su obezbeđena iz Evropske unije, zatim je rekonstruisan put u dužini od pet kilometara. Imali smo problema sa vodom, jer automatika nije radila u crpnim stanicama, prošle godine je otklonjen taj problem, a ulično osvetljenje se redovno održava“ kaže Mitrović.

Meštanin Vinjišta, Goran Gvozdenović kaže da će biti zadovoljan ako se u narednom periodu dodatno renovira put kroz selo i da se zamene dotrajale bandere.

Ključni problemi u Vinjištu, koje je samo sedam kilometa od centra grada je neregulisana deponija, a tu je i problem sa putevima. Grad, kako kaže Nikola Dašić, mora da obezbedi putnu infrastrukturu, kvalitetno snabdevanje vodom i strujom. To je ono što nas čeka u gotovo svim prigradskim naseljima. Dodaje da će u Vinjištu takođe biti uređeno i igralište za decu.

U razgovoru sa meštanima Vinjišta direktor JKP „Šumadija“ Nemanja Dimitrijević istakao je da će u svim prigradskim mesnim zajednicama biti postavljene kante za smeće, kako bi se konačno rešio problem meštana sa stvaranjem deponije.

Obraćajući se velikom broju meštana u naselju Grošnica, prvi na listi Srpske napredne stranke u Kragujevcu „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Nikola Dašić podsetio je da je od septembra prošle godine do sada asfaltirano 75 ulica, bilo bi i više od stotinu ali korona virus nas je zaustavio.

„Plan za celu sezonu je da se asfaltira 165 ulica. Planiramo da bar toliko bude urađeno i u sledećoj godini. Boriću se da se afaltira još 200 novih ulica, boriću se da bude i više od tog broja i da u 21. veku konačno završimo sa pitanjem osnovnih komunalnih problema“ poručio je Nikola Dašić meštanima Grošnice koji su se okupili u velikom broju kako bi razgovarali sa budućim gradonačelnikom Kragujevca.

IMG_9362.jpgIMG_9307.jpg

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu