GIK: Lista "Dr Vladica Stanojević" ima 48 sati da otkloni nedostatke - iKragujevac


Politika

Gradska izborna komisija je na 25. sednici, jednoglasno usvojila zaključak o otklanjanju nedostataka za izbornu listu grupe građana pod nazivom "Dr Vladica Stanojević".

Izborna lista grupe građana "Dr Vladica Stanojević" sadrži nedostatke koji su smetnja za proglašenje izborne liste.

Obrasci izborne liste nisu u saglasnosti sa nazivom izborne liste utvrđenim Sporazumom i Aneksom Sporazum o obrazovanju grupe građana "Dr Vladica Stanojević".

Nosilac izborne liste koji je označen u sledećim obrascima:  Izjava birača da podržava izbornu listu kandidata, spisak birača koji svojim potpisima podržavaju izbornu listu kandidata, izjava o prihvatanju kandidature za odbornika Skupštine grada Kragujevca, pa se naziv izborne liste i nosilac izborne liste ne mogu jasno utvrditi. U propisanim obrascima od strane Gradske izborne komisije, naziv izborne liste nije usklađen sa nazivom izborne liste u tekstu Sporazuma.

Kod više kandidata za odbornike sa izborne liste "Dr Vladica Stanojević" upisano zanimanje nije identično zanimanju koje su kandidati za odbornike upisali u pismenoj izjavi kandidata o prihvatanju kandidature za odbornika Skupštine grada Kragujevca.

GIK nalaže podnosiocu liste, da najkasnije u roku od 48 časova od časa dostavljanja zaključka, otkloni nedostatke.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu