Nikola Dašić u OŠ Dragiša Mihailović a povodom najvećeg renoviranja škole u poslednje četiri decenije - iKragujevac


Politika

Učenici Osnovne škole Dragiša Mihailović u Kragujevcu početak naredne školske godine dočekaće u novom ruhu. U toku su radovi na rekostrukciji fasade, zameni olučnih cevi a radi bezbednijeg prilaza radnici JKP Šumadija izvode radove na asfaltiranju trotoara oko škole u dužini 300 metara. Grad Kragujevac je u spoljašnje radove na ovoj kragujevačkoj školi uložio milion dinara.

Kako bi školu Dragiša Mihailović koja ima blizu 500 učenika doživeli kao svoju drugu kuću, tokom prethodnih godina trudili smo se da iz sopstvenih sredstava i uz pomoć roditelja uredimo učionice i za đake napravimo prostor dovoljno dobar, lep i podsticajan za učenje, kazao je direktor škole Dalibor Tvrdišić. Imajući u vidu da je posle padavina voda ulazila u učionice i ugrožavala sve što smo do sada uradili, ove godine grad Kragujevac nam pomaže da obnovimo fasadu i zamenimo olučne cevi čime se sprečava ulazak vode u školu, objasnio je direktor. Uz podršku grada Kragujevca i ministarstva zamenili smo i zaštitnu ogradu na igralištu a radi bezbednosti učenika asfaltira se prilaz čime će škola, kazao je direktor dobiti jedno novo ruho.

Imajući u vidu da su uređenje učionica u Osnovnoj školi Dragiša Mihailović pomogli roditelji đaka, odbornik u Skupštini grada i prvi na listi Srpske napredne stranke u Kragujevcu „Aleksandar Vučić - Za našu dacu.“, Nikola Dašić posle obilaska radova rekao je da je impresioniran njihovim aktivizmom. Pored pomoći grada Kragujevca, roditelji i građani ovog kraja su svojim učešćem uredili podove i oslikali zidove, što predstavlja jedan divan primer brige grada i zajednice, kaže Dašić

 

Zatečeno stanje u obrazovanju nalagalo je preduzimanje hitnih mera, kako ne bi došlo do potpunog urušavanja obrazovnog sistema na teritoriji grada. Prvi zadatak je bio, kazao je Miroslav Patrašinović, predsednik Skupštine grada,da se odblokiraju računi škola i omogući njihovo nesmetano funkcionisanje. Sledeće je bilo suočavanje sa ogromnim brojem tužbi zbog neisplaćenih naknada za prevoz, jubilarnih nagrada, solidarne pomoći i slično od strane zaposlenih u obrazovanju. U toku 2015. i početkom 2016. godine grad je u potpunosti izmirio sve zaostale obaveze, a naredni korak bio je usmeren na investiciono održavanje objekata. Od 2016. godine do danas na rekonstrukciju i adaptaciju školskih zgrada uloženo je preko 300 miliona dinara među kojima su podsetio je predsednik Skupštine grada, Prva i Druga kragujevačka gimnazija, Srednje stručna škola, TUŠ Toza Dragović, Ekonomska škola, Moma Stanojlović, Treći kragujevački bataljon, 19. oktobar, Milutin i Draginja Todorović, Svetozar Marković, Živadinka Divac, Dositej Obradović i brojne druge.

Oko škole Dragiša Mihailović uradili smo sve pristupne saobraćajnice, danas se radi trotoar, sređuje fasada škole, a u istom naselju nedaleko odavde uradili smo potpuno novu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi Živadinka Divac u koju je grad uložio preko 130 miliona dinara. Rad aktuelne i buduće lokalne administracije zasniva se na odgovornoj politici, a to znači da se sredstva gradskog budžeta koji građani pune plaćanjem poreza i doprinosa maksimalno ulažu u obrazovanje i naše najmlađe, kako bi im stvorili adekvatne uslove da mogu da uče i nastave da žive u našem gradu, poručio je Petrašinović.   

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu