Udruženja građana "300 Kragujevčana" i "Volim selo svoje" postavila niz pitanja JKP Šumadija u vezi sa rekonstrukcijom pijace ''Centar'' - iKragujevac


Politika

Udruženja građana "300 Kragujevčana" i "Volim selo svoje" uputila su dopis JKP Šumadija u kome postavljaju niz pitanja, a u vezi sa najavljenom rekonstrukcijom pijace "Centar".

;;Kroz razgovor sa pojedinim zakupcima tezgi i lokala, došli smo do zaključka da su za početak rekonstrukcije saznali iz medija i da im je velika briga gde će nastaviti svoju prodaju tokom minimum 7 meseci trajanja radova na rekonstrukciji pijace. Pitanja su:

1. Pijaca nije radila neko vreme tokom vanrednog stanja. Šta će biti sa kirijama koje su zakupci dužni da plate za period kada nisu radili? Nije realno očekivati da prodavci kojima je roba propadala treba da plate kirije za vreme kada je pijaca bila zatvorena pa čak ni za jedan period nakon otvaranja. 

2. Da li je obezbeđena rezervna lokacija na kojoj će prodavci nuditi svoju robu u periodu rekonstrukcije pijace? "Knežev arsenal" nalazi se na 300 metara vazdušnom linijom, može biti opcija. 

3. Šta će biti sa zakupcima lokala? Za njih su mogućnosti premeštanja na alternativnu lokaciju komplikovanije. ''

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu