Pokret Levijatan izlazi na izbore u Kragujevcu - iKragujevac


Politika

Pokret Levijatan izlazi na predstojeće lokalne izbore u Kragujevcu. Naime, predsednik ovog pokreta Pavle Bihali, najavio je da će ova organizacija izaći na parlamentarne i lokalne izbore u „petnaestak opština gde su tokom ove 4 godine identifikovali najveće probleme”, apostrofirajući među njima i Kragujevac.

Pored Kragujevca, u planu je izlazak na lokalne izbore u Pančevu, Vršcu, Rakovici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu… Ko će biti predstavnici ove organizacije u Kragujevcu za sada nije poznato.

Levijatan izlazi na izbore samostalno, uz obrazloženje „da ih ne interesuju ni koalicije, ni stranke, ni pozicija, ni opozicija”.

- Na republičke izbore ćemo takođe izaći da dokažemo da se zakoni mogu usvojiti u kratkom roku, da se zakon može i mora primenjivati. Izlazimo na izbore sa pet tema – zaštita dece, zaštita životinja, edukacija mladih o veri, zaštita žena, ali i svih ugroženih kategorija o kojima smo ranije govorili, rekao je Bihali, uz obećanje da će Levijatan „javno prokazivati zlostavljače”.

Kako je objasnio, što zlostavljači budu moćniji, to će Levijatanu biti „veće zadovoljstvo” da ih raskrinka.

Pokter Levijatan osnovan je pre 4 godine, a sama fondacija pre 2 godine.

Pokret Levijatan, je kako piše na njihovom sajtu, „spontano formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog”.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu