Nakon odluke Šumadijske regije o bojkotu izbora. Saša Milenić podneo ostavku - iKragujevac


Politika

Predsednik Udruženja Šumadijska regija (ŠR) Saša Milenić podneo je ostavku na sve funkcije u tom udruženju i najavio povlačenje iz politike.

Ostavka je usledila nakon što je Skupština udruženja ŠR donela odluku o bojkotu izbora na svim nivoima i pružanja podrške Pokretu slobodnih građana (PSG).

Bivši zamenik gradonačelnika Kragujevca i narodni poslanik rekao je da je ostavka "prirodna posledica i moralna dužnost preglasanog predsednika".

"Na Skupštini, koja je velikom većinom odlučila da se ne izlazi na lokalne izbore, zastupao sam stanovište aktivnog stvaranja alternative za lokalnu samoupravu", rekao je Milenić, dodajući da, prema njegovom mišljenju, "ne znači puno biti protiv sadašnjeg stanja ako ne postoji neka pozitivna ponuda, programska i vrednosna platforma za koju se valja boriti".

"Mislim da smo mi bili pozvani da gradimo prozapadnu alternativu ovom režimu, kroz institucije i demokratske procese u ovom političkom sistemu. Bojkot je, bojim se, nešto sasvim suprotno", istakao je Milenić.

Dodao je da on u tome neću učestvovati, da će "potonuti sa svojom lađom" i da se neće "prebacivati na tuđe brodove" i ocenio da je ŠR prva žrtva bojkota, a da se plaši da je PSG sledeća.

"Sve što mogu je da pokušam da kažem prave stvari u kritičnom trenutku. Da golim rukama zadržim kuću koja se ruši možda nije svrsishodno, ali mi bar pruža satisfakciju časnog povlačenja iz politike", rekao je Milenić, odbacujući svaku mogućnost učešća na nekoj lista koje će nastupiti na lokalnim izborima u gradu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu