Konferencija za medije Odborničke grupe Kragujevačka priča - iKragujevac


Politika

Odbornici OG Kragujevačka priča održali su konferenciju za medije na kojoj su komentarisali neke od tačaka dnevnog reda s naročitim osvrtom na budžet. Edis Durgutović, zamenik šefa ove odborničke grupe budžet je ocenio kao pogrešan.

Hteli su da naprave razvojni a napravili su pogrešan budžet, nemamo razvojni, napredni budžet, nemamo plansko i strateško razvijanje. Amandmanima smo želeli da suštinski ukažemo na probleme nerealnih prihoda i rashoda, kazao je Durgutović.

Između ostalog, Durgutović je komentarisao i poslovanje JKP Šumadije ocenjujući da će u budućnosti uslediti dodatno zaduživanje za pružanje komunalnih usluga građanima.

Verujemo da radi rešavanja komunalnih usluga treba ući u privatno – javno partnerstvo jer to je strategija za ono što jedan grad čini kvalitetnim mestom za život.

Govoreći o kapitalnim investicijama Zlatko Milanović, šef Odborničke grupe Kragujevačka priča je rekao da se one u 60 odsto projekata ponavljaju od 2019. godine. Nove navedene investicije su, smatra Milanović, terminološki rekonstrukcije, redovno i investiciono održavanje ulica navedene kao investicije, a od idejnog rešenja do pravosnažne građevinske dozvole treba da prođe mnogo vremena.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu