Zakazana 28. redovna sednica Skupštine grada za 1. novembar - iKragujevac


Politika

Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, zakazao je za petak 1. novembra redovnu 28. sednicu gradskog parlamenta. Konsultacijama su prisustvovali gotovo svi šefovi odborničkih grupa, kako opozicionih, tako i onih koje participiraju u vlasti.

Najvažnija, a ujedno i prva tačka na dnevnom redu je Predlog odluke o određivanju naziva ulicama i zaseocima u naseljenim mestima na teritoriji grada, istakao je Petrašinović i podsetio da je reč o velikom projektu Vlade Republike Srbije, započetom prošle godine, čiji je cilj da svaka ulica dobije naziv, a svaka kuća dobije kućni broj. Ažuriranje adresnog registra omogućiće građanima da lakše komuniciraju sa državnim organima – republičkim i lokalnim, ali i da Služba hitne medicinske pomoći, pripadnici policije ili vatrogasci, lakše pronađu građane na njihovim adresama. To je naročito bio problem u prigradskim naseljima i na seoskom području. Kada smo ušli u ovaj postupak, preuzeli smo elaborate od katastra, na kojima su bile ucrtane ulice i zajedno sa Savetima građana mesnih zajednica došli do predloga naziva, na koji je Vladina komisija dala saglasnost. Sada je sve spremno, dokument će se naći pred odbornicima i u Kragujevcu više neće biti bezimenih ulica.

Odbornicima je uz materijal dostavljen i izveštaj o izvršenju budžeta grada za devet meseci ove godine, koji u procentima iznosi 52,27 posto, što pokazuje da izvršenje prati plan prihoda i troškova, predviđen Odlukom o budžetu za tekuću godinu.

Na dnevnom redu naći će se i jedna značajna odluka iz oblasti sporta, na osnovu koje će Sportsko privredno društvo „Radnički“ kao sticalac preuzeti dva sportska privredna društva, Košarkaški klub „Radnički“ i Ženski KK „Radnički“. Razmatraćemo predlog odluke o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica, kao i predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, za čije je zauzeće definisan katalog sa cenama zakupa po kvadratnom metru.

Na dnevnom redu, za sada 15 tačaka, što nije konačno jer, kako je rekao Petrašinović, očekujemo da kroz dopunu, u rokovima predviđenim poslovnikom, stignu još neki predlozi odluka.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu