“300 Kragujevčana” odbacuje kandidaturu za Đurđevdansku nagradu - iKragujevac


Politika

Nakon što je komisija za utvrđivanje kandidata za osvajanje Đurđevdanske nagrade objavila konačan spisak, Glavni odbor “300 Kragujevčana” doneo je odluku da uputi dopis komisiji da naše udruženje izuzme iz odlučivanja.

Iako je među velikim brojem fizičkih lica koja su kandidaturu podnela i puno naših aktivista, Glavni odbor je ovu odluku doneo jednoglasno iz više razloga:

1. U momentu kada je akcija sprovođena nismo planirali političko delovanje. Sada kada prerastamo u grupu građana koja će učestvovati na lokalnim izborima neumesno je da primamo nagrade za humanitarni rad. Mi nismo humanitarna organizacija.
2. Mi smo akcijom potkrepili jedan od svojih principa “Problem - Rešenje - ne diskusije u nedogled, već traženje rešenja i akcija”.
3. Želeli smo samo da akcija uspe. Nismo želeli promociju i zato nismo predstavljali nosioce ideja. Nismo želeli posebna priznanja. Dobili smo zahvalnicu škole na Svetosavskoj akademiji što je za navedenu akciju sasvim dovoljno.
4. Svi ostali kandidati su fiizička lica od kojih su mnoga učestvovala u našoj akciji. Ne želimo da budemo protivkandidati ljudima koji su nam pomagali.
5. Đurđevdanska nagrada se dodeljuje sa ciljem da se kroz nagrađivanje pojedinaca za rezultate tokom godine oni podstaknu da unaprede svoj rad u oblasti u kojoj su nagrađeni. Mi, kao što smo pomenuli, nismo humanitarna organizacija i naš dalji rad je usmeren na političko delovanje za koje smo i više nego motivisani a nagrada za naš rad je veliki broj ljudi koji nam se pridružuje svake nedelje.
6. Đurđevdanska nagrada sa sobom nosi i novčanu nagradu. Sve naše dalje akcije izgubile bi smisao kada bi za njih bili novčano nagrađivani.

Velika nam je čast što su građani koji su nas kandidovali prepoznali naš humani čin i našu aktivnost i u to ime se zahvaljujemo a ostalim kandidatima želimo puno sreće. Prvi ćemo čestitati pobedniku i pozvati ga da nam se pridruži.
 FAD8C26E-126D-4A1F-9BBF-358C56457D7C.jpeg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu