Obeležavanje Dana Socijaldemokratske partije Srbije u Kragujevcu - iKragujevac


Politika

Socijaldemokratska partija Srbije obeležava Međunarodni dan socijalne pravde, 20. februar, kao dan stranke. Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 20. februar za međunarodni dan socijalne pravde , i tog dana promovišu se napori koji se ulažu na uklanjanju problema siromaštva, isključenosti i nezaposlenosti.

„Ovaj datum nas opominje da humanost, odgovornost i pravda treba da budu osnov svakog društva. Ujedno podseća i javnost da treba promovisati rad, jednakost polova i ostvarivanje jednakih šansi i socijalne pravde za sve jer pravedno društvo postoji samo onda kada svi građani imaju uslove da žive dostojanstveno od svog rada kao i jednake mogućnosti da bez diskriminacije učestvuju u zajednici“, izjavila je dr Jasmina Predojević-Simović, potpredsednica Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije u Kragujevcu.

Gradski odbor Socijaldemokratske partije Srbije u Kragujevcu svakodnevno se zalaže da se u našem gradu vodi pravedna, socijalno odgovorna lokalna politika koja je u interesu svih građana Kragujevca.

 „Potrebno je svakodnevo širiti svest za pomaganje nekome ko je u stanju socijalne potrebe. Socijalna pravda mora zauzeti centralno mesto saradnje svih političkih partija svih dana u godini, a ne samo 20. februara“, istaknuto je u gradskom odboru Socijaldemokratske partije Srbije.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu