Biljana Stošić Ilić: Trifunovićev nemoralni verbalni primitivizam - iKragujevac


Politika

Na konferenciji za štampu koja je danas održana na temu „Trifunovićev nemoralni verbalni primitivizam”. Biljana Stošić Ilić izjavila je da u kragujevačkom odboru SNS-a nema raskola, a skupštinska većina je stabilna.

Ljudsko dostojanstvo, sloboda i ravnopravnost su temelji za izgradnju modernog i razvijenog društva. S druge strane: bahatost, seksizam, mizoginija, vređanje i pozivanje na linč žena, postao je uobičajeni način komunikacije pojedinih pretendenata na vlast, čiji je jedini politički program mržnja prema predsedniku Srbije i svima koji nisu njihovi istomišljenici. To nije ni put ni način da se ostvare bilo kakvi ciljevi. To je put koji bi Srbiju pretvorio u zemlju nasilja.

Tim putem SNS neće ići, već će se svim snagama protiv toga boriti. Uvrede koje je Sergej Trifunović uputio novinarki „Telegrafa“ i predsedniku Srbije su zabrinjavajuće i zastrašujuće, izjavila je Stošić Ilić.

Pozivi opozicije na silovanje premijerke, napadi na udovicu Olivera Ivanovića, pretnje, uvrede i omalovažavanje novinarki, samo je još jedan dokaz koliko opozicija želi da zagadi i zatruje politički prostor Srbije. Šta od predvodnika takozvanih građanskih protesta možemo očekivati kada na ovakav način žele da preuzmu vlast? Očekujemo da pređu sa reči na dela, očekujemo da spaljuju medije koji ne izveštavaju kako oni žele, da linčuju žene njihove neistomišljenike. Mi, to nećemo dozvoliti, dodala je Stošić Ilić.

Na govor mržnje i najbrutalnije uvrede žena, ostale su indiferentne žene pripadnice opozicije, žene koje šetaju u istoj koloni sa Sergejem Trifunovićem, a to je zabrinjavajuće. I one će za Trifunovića jednom postati „kurve“.

Predstavnici Trifunovićevog saveza su svojim bahaćenjem i uvredama dokazali da nisu pristojna Srbija i pokazali kako bi oni vladali državom. Od takvih koji svojim rečima iniciraju i pozivaju na nasilje i linč ne očekujemo da zaštite ni žene žrtve nasilja. Zato najoštrije osuđujemo govor mržnje Sergeja Trifunovića i njemu sličnih, a mi kao uvažene pripadnice slabijeg pola u svom stranačkom okruženju, borimo se za ljudsko dostojanstvo, slobodu i ravnopravnost, izjavila je Stošić Ilić na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da se „svašta priča po gradu”, te da su navodi o raskolu u kragujevačkom odboru Srpske napredne stranke i pregovorima o smeni gadonačelnika Radomira Nikolića, „kuloarske priče”.

Nije bilo nikakvih razgovora, a ni pregovora ni sa kim. To jesu priče koje kruže po kafana, po slavama i raznim okupljanjima, ali mi imamo stabilnu većinu, naglasila je Biljana Stošić Ilić. Ona je dodala i da je netačan podatak, koji je iznet u nekim medijima, da je samo 0,2 odsto članova gradskog odbora platilo članarine.

Nažalost, tačno je da se nismo bavili redovnim prikupljanjem članarine, ali daleko od toga da postoji bilo kakav bojkot, rekla je Biljana Stošić Ilić.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu