SAOPŠTENJE NARODNE STRANKE: Kragujevac definitivno na kraju ćor-sokaka - iKragujevac


Politika

Kao reakciju na trenutnu situaciju da Kragujevac ostaje izolovan van glavnih kopnenih puteva u zemlji, izdato je sopštenje povereništva Narodne stranke u Kragujevcu.

Saopštenje Narodne stranke u Kragujevcu Vam prenosimo u celosti.

"Moravski koridor" ili 110 km puta koji će preko Pojata i Preljine povezivati evropske koridore koji prolaze kroz Srbiju, potpisom Memoranduma o razumevanju i saradnji izmedju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i americke kompanije Bahtel, definitivno će četvrti grad u Srbiji ostaviti bez komunikacije sa auto putevima.

Da nas moderne saobraćajnice zaobilaze kao kiša oko Kragujevca jednako su se potrudili svi kojima je u elementarnom opisu posla upravo suprotno od onoga što rade...kragujevacke vlasti da obezbedi prohodnost za ostvarenje lokalnih interesa u Vladi Srbije i sama Vlada koja se ponaša kao da ne zna da je Kragujevac privredni, zdravstveni, univerzitetski, istorijski i kulturni centar zemlje i regiona.

Jedina veza sa Koridorom 10 je auto put Kragujevac - Batočina u duzini od dvadesetak km, koji ni posle 14 godina od početka izgradnje nije priveden kraju. Ne samo da nije završen, vec put koji povezuje Kragujevac sa koridorom ima tek privremenu dozvolu, iako je nebrojano puta poslužio kao scenografija za fotografisanje, kako predstavnika lokalne tako i republičke vlasti.

Podsećanja radi ministarka za gradjevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović obećala je da ce Kragujevac ovu vezu sa koridorom dobiti 2017. i da će iste godine početi i izgradnja obilaznice oko grada ... Od tog obecanja prosle su dve godine. Sve navedeno jasno upućuje na potpuni amaterizam aktuelne vlasti na svim nivoima, gradskom i republičkom.

Povereništvo Narodne stranke u Kragujevcu poziva vlast da nas razuveri u ove tvrdnje i da obavesti javnost da li je uopste raspisan tender za izradu projektne dokumentacije za deonicu puta kroz Batočinu i da li je izvrsena eksproprijacija koja je osnovni preduslov za raspisivanje glavnog tendera i izbor izvodjača. Povereništvo Narodne stranke u Kragujevcu smatra da lazna obecanja koja godinama dobijamo od lokalnih i republičkih političara vezano za ovu temu vredjaju inteligenciju Kragujevčana, ali i ozbiljno navode na pomisao da se radi o neskrivenoj nameri da Kragujevac bude kažnjen i izolovan od evropskih kopnenih puteva.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu