ZZŠ : Infrastruktura i stambena izgradnja prioriteti Kragujevca - iKragujevac


Politika

Potpredsednik stranke Zajedno za Šumadiju i član Gradskog veća Nebojša Vasiljević izjavio je danas da će investicije, saobraćajna infrastruktura i stambena izgradnja biti prioriteti budžeta Kragujevca u 2013. godini.

 

"Budžet grada Kragujevca i investicije u 2013. godini biće racionalniji, imajući u vidu godine recesije", rekao je Vasiljević, dodajući da su prioriteti nove radne zone, radna mesta i dodatno podsticanje privatnih investitora.

 On je istakao da je za grad najbitnija saobraćajna infrastruktura i naveo da su u pripremi adekvatni predlozi da se pored južne radi i severna obilaznica, čime se zatvara kružni prsten za kamionski saobraćaj.

 "Grad je predvideo i razvoj radnih zona, poput zone Petrovac, koja ima još industrijskih kapaciteta, a sve u funkciji novog zapošljavanja", rekao je Vasiljević.

 On je najavio i završetak stambene izgradnje u bloku Kolonija, kao i rešavanje pitanja poslovnog prostora kulturnih institucija, prvenstveno Radio televizije Kragujevac, koja će novu lokaciju imati u Kneževom Arsenalu.

 Prioritet je stacionarni saobraćaj, rekao je Vasiljević, dodajući da će u cilju racionalizacije Javna garaža raditi, najverovatnije, u dve etape i dve etaže.

 "Prva faza podrazumeva podzemnu garažu sa 450 mesta i uređenje trga, a kada budu stečeni uslovi za nastavak gradnje, grad će dobiti još 450 parking mesta", rekao je Vasiljević.

 Komentarišući navode opozicije da gradska vlast ima, kako su naveli, besmislene projekte, kao i da je u nemogućnosti da izmiruje svoje obaveze, Vasiljević je ukazao da je "vidljivo i poznato šta je urađeno za proteklih osam godina".

 On je zaključio da je budžet uvek prilika za kritiku opozicije, dok će vlast svakako podržavati sve svoje projekte i ulaganja u narednoj godini.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu