Evo kada je zakazana sednica gradskog parlamenta - iKragujevac


Politika

Posle održanih konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović zakazao je sednicu gradskog parlamenta za petak, 29. jun. Među najznačajnijim tačkama Dnevnog reda o kojima će odbornici na 18. redovnoj sednici raspravljati i odlučivati biće Odluka o oslobađanju investitora plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta za stambene zgrade za kolektivno stanovanje sa stanovima za pripadnike snaga bezbednosti koje se izgrađuju na teritoriji Grada Kragujevca.

Odbornici će odlučivati o vršenju osnivačkih prava nad Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava d.o.o. i to o vršenju tih prava, imenovanju organa društva, skupštine društva i vršioca dužnosti direktora društva, pojasnio je predsednik Skupštine Petrašinović. Pred odbornike će se izneti predlog da to bude prim. dr spec Antonio Dimitrovski, stručnjak iz oblasti urologije koji je u ovoj zdravstvenoj ustanovi radio u periodu od 1985. do 1998. godine.

Na sednici lokalnog parlamenta odlučivaće se o raspodeli dobiti javno komunalnih preduzeća za 2017. godinu, kao i odluka o ravnopravnosti polova u sistemu jedinice lokalne samouprave i odluke iz oblasti imenovanja, postavljenja i razrešenja. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu