Reagovanje DS-a na saopštenje ZZŠ - iKragujevac


Politika

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu najoštrije osuđuje netačne navode iznete u saopštenju političke organizacije „Zajedno za Šumadiju“. 

Ovo se, između ostalog, ističe u saopštenju za javnost u kojem je Gradski odbor ove stranke reagovao na ocenu Gradskog odbora „Zajedno za Šumadiju“ u kojem se kaže da DS-u treba oduzeti pravo da na duži rok govori o javnim finansijama, jer „svoju katastrofalnu fiskalnu politiku i neslavne rekorde nije prijavila Ginisovoj komisiji, ali će narod njenu vladavinu svakako upamtiti po kidisanju na državnu kasu i sveopštoj bedi koju je za sobom ostavila“.

- „Zajedno za Šumadiju“ svakodnevno obmanjuje građanke i građane Kragujevca optužujući Demokratsku stranku, čime pokušava da prikrije sopstvenu nesposobnost i sve štetne posledice brojnih besmislenih projekata na kojima su insistirali, a koje su kragujevačke demokrate sve vreme pokušavale da spreče. Neverovatno je neznanje stranke Zajedno za Šumadiju i njihovi pokušaji da optužbama sakriju istinu da je nova Vlada za samo tri meseca povećala javni dug zemlje za dve milijarde evra, što je gotovo duplo više nego prethodna Vlada za prvih sedam meseci ove godine. Umesto da građanima ponude rešenja za velike ekonomske i socijalne probleme sa kojima se naši sugrađani suočavaju, predstavnici vlasti lažnim optužbama pokušavaju da skrenu pažnju sa činjenice da je danas u Srbiji stopa nezaposlenosti porasla, inflacija divlja, a cene osnovnih životnih namirnica rastu – ističe se u pomenutom saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke Kragujevca.

Gradski odbor Demokratske stranke Kragujevca, u svom saopštenju podseća javnost i građane da je aktuelno gradsko rukovodstvo zadužilo grad za pet milijardi dinara, što je nezapamćeno visoka zaduženost, da su doneli gradski budžet koji nije ni razvojni ni socijalni ni krizni, da su uništili gradska javna preduzeća, a školama u Kragujevcu nisu izmirili osnovne obaveze i obezbedili elementarne uslove za rad.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu