SDS: Vandalizam nad likom i delom dr Zorana Đinđića vrhunac nepoštovanja - iKragujevac


Politika

Orkestrirana kampanja protiv lika i dela Zorana Đinđića, nije zaobišla ni Kragujevac. Na meti vandal je, nakon Beograda i Novog Sada, i table ulice “dr Zorana Đinđića” u Kragujevcu.

Socijaldemokratska stranka najoštrije osuđuje ovaj čin i zahteva od nadležnih da se pod hitno ukloni nalepnica koja je zalepljena preko table.

“Uzimajući u obzir dešavanja u prethodnih petnaest godina, jasno nam je ko je idejni tvorac ovakvog koncepta sramnog napada na Zorana Đinđića širom Srbije. Rukopis je aspolutno prepoznatljiv. Podsećamo da je Aleksandar Vučić prvi koji je ovako nešto radio lepivši nalepnicu preko table „Bulevar dr Zorana Đinđića“. Lično je to radio, zašta postoje materijalni dokazi u vidu fotografija. Ovo je samo nastavak ubijanja premijera i nakon ubistva.

Čovek koji je Srbiji otvorio vrata ka svetu nakon deset godina potpune izolacije i rata ne zaslužuje ovako nešto. Mi, koji smo nastavili da sledimo ideologiju koju je dr Zoran Đinđić zastupao, osećamo obavezu da se borimo protiv ovakvog gnusnog odnošenja prema pokojnom premijeru. Takođe, zalažemo se za poštovanje civilizacijskih vrednosti, pre svega poštovanje onih koji drugačije misle, poštovanje osnovnih demokratskih načela, što vandalizam ni u kom slučaju to ne može biti.

Aveti prošlosti, protiv kojih se Zoran Đinđić decenijama borio, su se tokom procesa presvlačenja iz radikalske uniforme u naprednjačku malo utišali, ali prethodnih nekoliko dana su glasniji nego ikada. 

Još jednom, od gradske vlasti zahtevamo da u toku današnjeg dana uklone nalepnicu sa table „Ulica dr Zorana Đinđića“. Kragujevac je već skupo platio cenu jednoumlja i netolerancije, a svojom otvorenošću nikada do sad nije bio primer primitivne politike”, saopštila je SDS. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu