LDP: Propuštena šansa za kontrolu novca za KiM - iKragujevac


Politika

BEOGRAD - Liberalno-demokratska partija saopštila je večeras da je Vlada Srbije, odbijanjem amandmana koji je ta stranka podnela na predloženi budžet, a koji se tiče kontrole sredstava namenjenih Kosovu i Metohiji, propustila priliku da institucionalizuje kontrolu i na taj način utvrdi da li novac koji je namenjen srpskom narodu na Kosovu stiže do njih.

 

"Ovakvim pristupom Vlada Srbije šalje jasnu poruku da ne želi da menja naopaku praksu koja je izvor kriminala i korupcije vezanog za budžetske transfere na Kosovo", ukazali su liberali u saopštenju.

LDP je navela da je Vlada Srbije odbila amandman te stranke, kojim se insistira da Državna revizorska institucija vrši obaveznu reviziju trošenja budžetskih sredstava namenjenih za Kosovo.
"S obzirom na opšte poznatu činjenicu da se iz budžeta Srbije na Kosovo transferiše blizu milion evra dnevno i da smo svedoci da taj novac gotovo da ne dolazi do krajnjih korisnika, zapanjeni smo ovakvim odlukom Vlade Srbije i ministra finansija", navodi LDP.

To, kako poručuju iz LDP-a, pokazuje da će se nastaviti praksa netransparentnog trošenja novca građana Srbije i ostavlja veliku sumnju da li će novac stići do onih najugoženijih na Kosovu.
"Godinama unazad smo bili svedoci mnogih sumnjivih i kriminalnih poslova vezanih za trošenje budžetskog novca na Kosovu, prezentovanih u televizijskim emisijama, da bi te navode kasnije potvrdili i najviši zvaničnici aktuelne vlade, pa smo začuđeni očitim nastavljanjem iste prakse", poručila je LDP.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu