Prisluškivali Tačija i zvaničnike kosovske vlade - iKragujevac


Politika

PRIŠTINA - Dnevnik "Koha ditore" je danas objavio tekstove prisluškivanih razgovora najviših zvaničnika vladajuće Demokratske partije Kosova, a kosovska policija saopštila da ona nije vršila prisluškivanja i da je otvorila istragu o ovom slučaju.

 

Kako taj list navodi, u pitanju su razgovori premijera Tačija, šefa parlamentarne grupe Adema Grabovcija, bivšeg šefa Kosovske obaveštajne službe Kadri Veseljija, ministarke evropskih integracija Vljore Čitaku i predsednika opštine Srbica, Sami Ljuštakija.

Vlada Kosova je juče odmah nakon objavljivanja tonskih zapisa prisluškivanih razgovora u medijima i na "ju tjubu" saopštila da se radi o montiranim razgovorima, dok je kosovska policija saopštila da njeni pripadnici nisu vršili prisluškivanje i da je otvorila istragu povodom ovog skandala.

Međutim Euleks je sinoć za elektronske novine "Jeta ne Kosove" potvrdio da se radi o autentičnim snimcima prisluškivanih razgovora koji se odnose na jednu istragu koja je u toku. Te je snimke Euleks predao nadežnom tužiocu koji vodi istragu, sudije prethodne procedure i braniocima lica koja su pod istragom.
Euleks nije saopštio protiv koga se vodi istraga.

Prištinski mediji su objavili da se u razgovoru između Grabovcija i Tačija, Čitaku i Luštakija spominje predsednik Skupštine Kosova, Jakup Krasnići koga Tači naziva Jakupovskim, a Ljuštaku “psom” protiv koga ne štedi i najbanaljnije psovke i uverede dok ministarka Čitaku kaže da je teško sa Krasnićijem na čelu Skupštine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu