Predstavnici gradske vlasti obilaze Kragujevačka sela (FOTO) - iKragujevac


Politika

Predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, potpisao je 21.06.2017. Odluku o raspisivanju izbora za članove saveta Mesnih zajednica na području grada Kragujevca, koji će biti održani u nedelju 20. avgusta 2017. godine u terminu od 7 do 20 sati.

Zbog lažnih obećanja, pojavljivanja ljudi koji nisu iz opština u kojima pripadaju ta sela, zbog drugačijeg, njima nepoznatnog načina komuniciranja, pre svega zbog potrebe da se saznaju njihovi problemi, predsednik skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, kao i Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika i Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika, ovih dana obilaze Kragujevačka sela.

Predstavnici grada su saslušali meštane i u razgovoru sa njima pokušali da pronađu najbolja rešenja za njihove zahteve, obišli su selo Čumić i Stragare. 

Petrašinović je istakao da je Čumić jedno od najstarijih sela, koje ima pravu Šumadijsku dušu, gde se običaji ne zaboravljaju, gde meštani zarađuju svoj hleb velikim trudom i radom i da Kragujevac neće zaboraviti na njih. 

"Ne može se zaboraviti ni najstarija škola. Kragujevac želi da ulaže u Čumić, u običaje i tradiciju." Petrašinović je upozorio meštane da ne veruju lažim obećanjima neodgovornih osoba koje dolaze iz okolnih opština i daju im lažna obećanja, da budu svesni činjenice da niko drugu ne može da pomogne Čumiću osim njihovog gradonačelnika Nikolića i njihove opštine.

U razgovoru su učestvovali i kandidati za članove MZ Čumić, Željko Mijajlović, Radenko Kokošar, Boban Miljković. U Čumiću je predstavnike Kragujevca dočekao i odbornik Skupštine grada, Čeda Nikolić.

Petrašinović je u razgovoru sa meštanima istakao da ono što je obećano, mora biti ispunjeno. "Kragujevac je u teškoj finansijskoj situaciji, ali svakako gleda da što je moguće više novca ulaže u svaku mesnu zajednicu pa tako i Čumić."

Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika je rekao da meštani imaju potpunu podršku grada Kragujevca i da je putni način za rešavanje svih problem razgovor sa predstavnicima kroz koji će se praviti planovi za rešavanje problema.

Problemi meštana sela Čumić i Stragari su, koliko je moglo da se zaključi - isti: putna infrastruktura i ulična rasveta. Predstavnici grada rekli su da razumeju trenutnu situaciju i da će u narednom periodu nastojati da rešavaju jedan po jedan problem.

"Niko osim ova tri kandidata ne može bolje da vas zastupa i štiti vaše interese"- rekao je Petrašinović.

"Stragari su idealno mesto za turizam, za ribolov, oblast planine Rudnik je pogodna za šetnju, ovo područje pogodno je i za druge vidove aktivnog odmora i na to treba da se fokusiramo, da se razvija ovo mesto, a i vi sa njim", istakao je Petrašinović.

U Stragarima je popričao sa kandidatima za članove MZ Stragari, Draganom Radosavljevićem, Radoslavom Tošovićem i Aleksom Markovićem. Svi članovi su upoznati sa svim problemima meštana. Oni imaju plan za razvoj sela i za rešavanje svih problema. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu