Vučić: Nova Vlada biće Vlada napretka i prosperiteta! - iKragujevac


Politika

Nova vlada biće vlada napretka i prosperiteta- poručio je danas mandatar Aleksandar Vučić.

Nova vlada biće vlada napretka i prosperiteta, u njoj će biti šest ili sedam novih ministara, a poslanici, a pre svega građani sutra će moći da čuju odgovoran i ozbiljan i sveobuhvatan plan i program te nove vlade, poručio je danas mandatar Aleksandar Vučić.

Na pres konfenerciji u Skupštini Srbije, nakon što je predsednici tog telo predao predlog za sastav nove vlade, Vučić je rekao da će vlada zvanično biti predstavljena na sutrašnjem zasedanju parlamenta, ali da je mnogo važnije od toga da će narodni poslanici i građani moći da čuju odgovoran, ozbiljan i sveobuhvatan plan i program nove vlade.

Pre svega se taj plan i program , kako je rekao, odnose na stvaranje uslova za bolji standard, za bolji život građana Srbije u narendom periodu.

"Taj plan ne može sam da se ispuni, iza njega mora da stoji itekako posvećna grupa ljudi koja je to punim srcem i koja želi da građani Srbije žive bolje", rekao je Vučić dodajući da je predao listu ministara u skladu sa odlukama političkih stranaka.

Rekao je i da ne zna tačno broj novih ljudi, ali da će ih biti šest ili sedam, te da dosta ima onih koji ne pripadaju nijednoj stranci, ali su poznati kao stručni u oblastima iz kojih dolaze.

"Ovo će biti vlada uspeha, iskustva i svežine", poručio je premijer objašnjavajući kakva će kombinacija biti zastupjena u njegovom novom kabinetu.

Prema Vučićevim rečima sačuvana je okosnica pretnodne vlade koja je, kako je rekao premijer, radila dobre stvari i koja je uspela da uredi javne finansije, stabilizuje fiskalni sistem, smanji nezaposlenost...

"Ta vlada dobila je poverenja građana na izborima, ali kao i u najboljim kompanijama i vladama na svetu, uvek je potrebno svežine i nove krvi", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima nova vlada će sa novim entuzijazmom krenuti u velike pobede i uspehe.

"Srbija više nema vremena da se zadovoljava malim, da bude pri dnu. Vreme je da krene polako prema vrhu u svim oblastima društvenog života i zato je naredne četiri godine vlade zlatno doba i za Srbiju i njene građane", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima prethodna vlada je bila vlada stabilnosti, stabilizacije političkih i ekonomskih prilika, dok će seldeća vlada biti vlada napretka i prosperiteta.

"Siguran sam da će svi predloženi ministri dati sve od sebe, 100 odsto svojih mogućnosti, kao što sam siguran da će oni koji su bili ministri nastaviti da pomažu daljem napretku Srbije i njenom ubrzanom razvoju", rekao je Vučić.

On je poručio da je u uslovima velikih svetskih geopolitičkih promena bilo važno da brod usmerimo na abrod najbolji način i da stabilnost Srbije ne bude dovodena u pitanje nijednog sekunda.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu