Pokret „Za naš grad“ čestitao Radomiru Nikoliću novi mandat na mestu gradonačelnika! - iKragujevac


Politika

Pokret „Za naš grad“ je na današnjoj konferenciji za novinare čestitao gospodinu Nikoliću novi mandat na mestu gradonačelnika u nadi da će u narednom periodu učiniti sve da Kragujevac prevaziđe sve izazove koji se nameću i da iz toga naš grad izađe još uspešniji.

Pokret „Za naš grad“ će u narednom periodu sa posebnom pažnjom pratiti rad lokalne samouprave, sa akcentom na komunalni sektor i stepen ulaganja u Mesne zajednice. U prethodnoj kampanji smo građanima Kragujevca obećali da ukoliko budemo učestvovali u vlasti jedan od naših osnovnih zahteva biće da 70% od poreza na imovinu građana bude vraćen za infrastrukturno i komunalno uređenje MZ. Koalicija u kojoj smo učestvovali zajedno sa SDS-om i Novom Snagom je imala 7 jasnih obećanja sa naglaskom na već pomenuto. Mi smo kao pokret imali dogovor sa gospodinom Tadićem oko zajedničkog nastupa, sa ciljem da građanima ponudimo jasna i konkretna rešenja za određene probleme i da u tome istrajemo. Nakon završetka izbora gospodin Vladimir Maksimović i gospodin Vitomir Nedeljković rešeni da po svaku cenu uđu u vlast, zarad svojih ličnih interesa, stavili su po strani kako sve dogovore sa nama, tako i odluke organa stranke, istakao je Zdravković.

Kao ozbiljna politička organizacija imamo obavezu prema građanima i ako nismo u vlasti, jer nam je veliki broj građana dao poverenje i mi to poverenje nećemo izneveriti. I ako smo u opoziciji trudićemo se da ubedimo sadašnju vlast da je neophodno sprovesti u delo sve ono o čemu smo u kampanji pričali, a posebno je bitno sprovesti u delo način na koji će se investirati u MZ. Gospoda Vitomir Nedeljković i Vladimir Maksimović su insistirali, da ukoliko se na prvoj sednici ne donose odluka da 70% od poreza na imovinu građana bude vraćeno MZ gde je i naplaćen, neće učestvovati u vlasti, tako da se nadamo da će kao nosioci lokalne vlasti u resorima na koje se ova odluka direktno i odnosi predložiti njeno donošenje na sledećoj sednici koja je zakazana za 24. jun. Ukoliko se to ne desi, pozivamo ih da se javno izvinu građanima i priznaju da su ih prevarili kako bi zadovoljili svoje lične prohteve, zaključio je Zdravković.
Original

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu