KG: Proglašene izborne liste za lokalne izbore - iKragujevac


Politika

Gradska izborna komisija do sada je proglasila 10 lista kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu za predstojeće izbore zakazane za 24. april.

Izborna lista „Veroljub Verko Stevanović – Zajedno za Kragujevac“, koalicije Zajedno za Šumadiju – Demokratska stranka, prva je proglašena, a na njoj se nalazi 87 kandidata za odbornike u Skupštini grada. 

Koalicija “Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje“ proglašena kao druga izbora lista na predstojećim lokalnim izborima 24.aprila 2016.godine. Na listi od 87 kandidata za odbornike, nalaze se članovi stranaka koje u Kragujevcu, na izbore izlaze sa naprednjacima, odnosno koalicioni partneri iz PUPS-a, Pokreta snaga Srbije, Nove Srbije i Socijademokratske partije Srbije Rasima Ljajića. Među kandidatima za odbornike su pravnici, ekonomisti, lekari, profesori, ali i samostalni preduzetnici i ljudi sa srednjom stručnom spremom.

Doneto je i rešenje o proglašenju izborne liste “Ruska stranka-Ilija Radovanović“ koju je podnela Ruska stranka a na kojoj se nalazi 29 kandidata za odbornike odnosno 1/3 od ukupnog broja kandidata. Nakon provere dokumentacije Gradska izborna komisija utvrdila je da ova izborna lista ispunjava sve uslove za proglašenje i doneto je rešenje o ispunjenju uslova da Ruska stranka odredi svoje predstavnike u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora.

Listu pod nazivom ''Svi za Kragujevac-Milan Urošević (LDP-SPO) svojim glasovima podržalo je 3 083 birača. Prvi kandidat na ovoj listi je Milan Urošević aktuelni predsednik gradskog parlamenta a slede prof.dr Zoran Todorović, Sanja Jakovljević, Marija Stevanović, Nebojša Ilić, dr Snežana Živanović Katić, Edis Durgutović, Boris Kovačević, Uroš Dugić, glumac Miodrag Pejković i drugi.

Grupa građana Sigurno bolje - dr Vladan Vučićević je peta predala izbornu listu.

 

"Slađan Rakić - Kragujevačka inicijativa Eko park" 6. je proglašena izborna lista, a na njoj se nalazi 61 kandidata za odbornike.

Izbornu listu ''Boris Tadić - Za naš grad - SDS'', koalicije SDS - Rusinska demokratska stranka, čini 87 kandidata za odbornike, a na glasačkim listićima biće na 7. mestu.

"Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije– Jedinstvena Srbija– Dragan Marković Palma" naziv je liste na kojoj se nalazi 87 kandidata. Izborna lista koalcije SPS-JS biće na 8. mestu na glasačkim listićima. 

Izborna lista "Demokratska stranka Srbije-Dveri-Sanda Rašković Ivić-Boško Obradović" biće na 9. mestu na galsačkim listićima na lokalnim izborima, a čini je 87 kandidata za odbornike u Skupštini grada. 

"Pokret socijalista, Pokret veterana-Aleksandar Vulin" naziv je 10. izborne liste na kojoj se nalazi 87 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. Na ovoj izbornoj listi, za koju je predato 2620 validnih potpisa biraca, nalazi se 87 kandidata za odbornike.


 

 
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu