SNS Batočina: Protiv Odluke o budzetu za 2016. godinu na predstojećoj sednici - iKragujevac


Politika

Na planiranoj predstojećoj sednici, Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Batočini, poziva sve odbornike SO Batočina da glasaju protiv Odluke o budžetu za 2016. godinu, s obzirom da je isti jako iracionalan.

Razlog ovako nestvarnom budžetu je predstojeća izborna godina i cilj odlazeće vlasti da kupi glasove gradjana preko izgradnje atarskih puteva, kanala, ulične rasvete, kanalizacije. Prema planiranom budžetu, prihodi bi trebalo da budu veći od 500 miliona dinara, a izvršenja preko 300 miliona dinara, dok je za Fondove za komunalnu delatnost i puteve izdvojeno preko 170 miliona dinara. Takođe, predviđeno je  5 miliona za poljoprivredu, od čega 3,5 miliona za subvencije, što je znantno više u odnosu na 2013, 2014 i 2015. godinu. Ovim činom bi se do sada vrlo osiromašena Batočina prividno okrepila, a lokalna vlast zadržala na vlasti.

Za područije sporta odvojeno je 20 miliona dinara, što je znanto više nego što su realne potrebe klubova, te i još jedan dokaz za pokušaj pranja novca, korupciju i mutne radnje odlazeće vlasti.


Kako bi se dalje propadanje sprečilo, SNS Batočina poziva sve odbornike da ne podrže ovakvu odluku o budžetu za 2016. godinu, jer opština treba da živi, radi i da se gradi i van predizbornih kampanja, i ostale 3,5 godine mandata jedne vlasti, a ovakvim predlogom je jasno da će novca u budžetu biti samo za prvu trećinu sledeće godine, jer će neodgovorni i nerazumni ljudi potrošiti ogroman deo zarad sebe i svojih fotelja.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu