Teške odluke pred kragujevačkim parlamentom! - iKragujevac


Politika

Na redovnoj, 33. sednici gradskog parlamenta, koja je zakazana za sutra, pred odbornicima će se naći preko 20 tačaka dnevnog reda po kojima će raspravljati o važnim odlukama za funkcionisanje grada.

Izmedju ostalog odbornici će odlučivati o raseljavanju gradjana iz preostalih baraka u Staroj Radničkoj Koloniji i njihovom useljavanju u stanove izgradjene u Lameli 1 i 2.

"Ovo raseljavanje se pre svega odnosi na preostale barake, koje nisu porušene u prethodnom periodu i na ovaj način će doći do razmene vlasnika nepokretnosti i grada Kragujevca, gde će gradjani dobiti adekvatne stanove, a Kragujevac gradsko gradjevinsko zemljište. Ono što je isto bitno, to je naselje Licika, gde se na izvestan način rešava urbanistički problem tog naselja, ali uz finansijsku podršku OEBS-a", kaže Slavica Kominac, zamenica predsednika Skupštine grada.

Na sednici će se naći i Odluka o usvajanju izvaštaja o poslovanju javnih i javno-komunalnih preduzeća, kao i izbor i imenovanje vd direktora u preduzećima "Niskogradnja" i Sportski centar "Mladost".

Na dnevnom redu je i odluka o taksi prevozu u gradu. Sednica počinje u 9 sati.

Gradski odnornici razmatraće i usvajanje Odluke o uvodjenju institucije glavnog gradskog urbaniste, koji bi imao mandat od 4 godine. Kroz dopunu dnevnog reda, sutra će se odlučivati i o usvajanju Akcionog plana za mlade za period od 2015. do 2019. godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu